Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.05.2019.
19:03
Vestionline, Tanjug A

Haradinaj: Međunarodne bezbednosne instance su bile svesne naše akcije

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj ponovio je tvrdnje da jutrošnja akcija kosovske policije na severu KiM nije bila uperena protiv srpske zajednice, već navodno protiv kriminala i štaviše, tvrdi da je akcija izvedena na osnovu dokaza koje su prištinskim organima dostavili Srbi.

EPA/Malton Dibra
Ramuš Haradinaj (Foto: Arhiva)

On je to rekao u Prištini, posle akcije na severu KiM, u kojoj je, prema poslednjim podacima srpskih službi, uhapšeno 28 osoba.

Kako prenosi RTK 2, Haradinaj je rekao da je Priština obavestila međunarodne bezbednosne instance koje su, kako je naveo, bile svesne svih parametara ovih akcija. 

Haradinaj tvrdi da jutrošnja akcija nije bila uperena protiv Srba već protiv kriminala, šverca i trafikinga, kako i da su većinu dokaza protiv uhapšenih na severu KiM organima dostavili upravo srpski građani.

Govoreći o dešavanjima u Zubinom Potoku, Haradinaj je rekao da su specijalne snage "pritekle u pomoć" policiji koja je zaustavljena barikadama.

On je rekao da je u Zubinom Potoku intervenisala obična policija, ali da su im se opridružile jedinice ROSU jer su navodno policajci napadani iz vatrenog oružja.

- Rosu je bila podrška policiji koja je naišla na namerne prepreke postavljene od nepoznatih lica - naveo je Haradinaj. 

Odbacio je navode da je kosovska policija koristila prekomernu silu, iako priznaje da je nekoliko građana povređeno i uhapšeno, među kojima je i jedan Rus.

Na reagovanje iz Beograda rekao je da niko ne može u EU ukoliko podržava kriminal i korupciju.

- Kada Srbija udara na kriminal negde u Srbiji, mi se ne žalimo. Videli smo operacije srpske policije protiv grupa koje su povezane sa narkoticima i zato bismo zamolili Srbiju da razume i da ovde ne pravi razliku - rekao je Haradinaj.

Povodom hapšenja ruskog državljanina, koji je službenik UNMIK-a, Haradinaj kaže da "Kosovo poštuje imunitet predstavnika međunarodnih organizacija".

Ali, kako navodi, ukoliko neko od njih "ugrozi bezbednost zemlje, onda organi imaju pravo da sprovedu zakon, koji je propisan međunarodnim konvencijama uz poštovanje prava, predviđena u ovim slučajevima".

"Neću se zbog ovog slučaja nadovezati na agendu Rusije koja je poznata i koja predviđa destabilizaciju regiona", rekao je Haradinaj i dodao da se "Kosovo sa saveznicima uspešno bori protiv takve agende".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online