Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 27.05.2019.
11:24
Vestionline, Tanjug A

"Posle sednice neće biti jasnija pozicija Srbije o budućem statusu KiM"

Deo opozicije uglavnom okupljen u Savezu za Srbiju neće danas prisustvovati Posebnoj sednici parlamenta na čijem je dnevnom redu izveštaj o Kosovu i Metohiji, koji će predstaviti predsednik Aleksandar Vucić, jer smatraju da je reč o "mamcu za povratak opozicije u parlament".

commons.wikimedia.org/Boris Dimitrov
 

To su danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekli Goran Ćirić (DS), Boško Obradović (Dveri), Sanda Rašković Ivić (Narodna stranka), Marko Ðurišić (SDS) i Marinika Tepić (Stranka slobode i pravde). 

Ćirić je rekao da tema Kosova i Metohije jeste važna, ali da neće prisustvovati sednici, jer, kako kaže, odluku o bojkotu nisu ni doneli zbog tema, već zbog odnosa većine nad manjinom i želje da se uspostavi društvo demokratije, da se oslobode institucije, omoguće fer izbori i slobodni mediji. 

Kaže i da je sednica "predstava" u funkciji predizborne kampanje i napada na opoziciju. Tepić je ocenila da je današnja sednica "samo mamac za opoziciju" i da u izveštaju nema ključnih odgovora na koje su, kako kaže, čekali sedam godina. Predsednik, kaže ona, pregovara nešto, a opozicija ne zna šta je to.

Kaže i da je Srbija dalje od bilo kakvog rešenja nego pre sedam godina i da su tenzije još veće. 

Ona je dodala i da je izveštaj o radu kancelarije za KiM trebalo da predstavi direktor Marko Ðurić, a ne predsednik Republike. 

Ðurišić je kazao da je vlast više puta pokušavala da vrati poslanike opozicije u poslaničke klupe od kako su se pridružili građanima u protestima, zakazujući sednicu o finansiranju AP Vojvodina, izmenama Krivičnog zakonika i sada o Kosovu i Metohiji. 

- Ovo je vrhunac njihovog pokušaja da nas razbiju u odluci da ne učestvujemo u plenarnom zasedanju - rekao je Ðurišić i dodao da to neće uspeti. 

On je dodao da je sednica o KIM bila zakazana prvo za 10 časova, a da je onda pomerena u 16 časova zbog, veruje, "veće gledanosti". 

- Posle sednice neće biti jasnija pozicija Srbije o budućem statusu KiM, životu građana. Jedino se vlast nada da će jos više učvrstiti vlast i degradirati skupštinu - smatra Ðurišić. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.05.2019. 17:42
Taj deo opozicije su izd,ajnici i neprijatelji srpskog naroda,jer da je drugačije,kad je reč o ovako važnoj temi,mesto im je u skupštini a ne na uluci.Bi,tange i uličari.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online