Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 29.04.2019.
08:30
Tanjug, Vestionline A

Vučić: Ideja Albanaca bila - izbaciti Srbiju sa KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ideja Albanaca, kada su zabranili Srpskoj listi da se kandiduje na izborima, bila da se pravi struktura koja će da radi samo sa Prištinom i da se tako dubinski razore nacionalni interesi i izbaci Srbija sa KiM.

Tanjug
Aleksandar Vučić

Na pitanje sinoć u emisiji na TV Pink da prokomentariše tu situaciju i naknadno dopuštanje učešća na izborima, što je pozdravila i američka ambasada na Kosovu, i šta su tu čiji interesi, Vučić, između ostalog, ukazuje da je ruski predsednik Vladimir Putin bio zaprepašćen time, kada je tokom boravka u Kini, čuo tu informaciju: 

"To je bila ideja albanskih političkih krugova, a oni su bili pod nekim, pretpostavljam, pritiskom spolja i zato su morali da promene odluku u žalbenom postupku. Oni su bili iznenađeni našom odlukom da na izborima učestvujemo."

Njihova zamisao je bila da postave svoja četiri gradonačlenika na severu, koji bi bili pod njihovom kontrolom, dodaje on.

- Kao što svoje privatne Srbe postavljaju - daju im nešto novca, postave ih, ti ljudi zaborave na Srbiju, Kosovo sa Srbijom više nikakve veze nema. Oni su Haradinajevi, Tačijevi Srbi i to je to. I to je, inače, bila i zamisao mnogih stranaca - kaže Vučić.

Dodaje da je po ovom pitanju zahvalan i Amerikancima, jer su racionalno razumeli da je to ukidanje demokratije.

- Da ne kažem uvođenje fašizma - zabranjujete nekom da se kandiduje, jer će taj da pobedi - kaže on.

Dodaje se očekivalo da se prijavi neko dugi i da dobije 50 glasova, jer ne postoji ograničenje.

- Videli ste koliko se na protestu "1 od 5 miliona" skupilo - maksimalno 53, dok se na protestu protiv Prištine okupilo 5.000 ljudi. Oni su očekivali da tih 53 u te četiri opštine ukupno glasaju za njihovih pet kandidata i da počnu da prave strukturu koja više neće da radi sa Srbijom, već samo sa Prištinom i da time de fakto, dubinski, razore srpske nacionalne interse i izbace Srbiju sa KiM - naveo je Vučić.

To je, kaže, bio albanski interes.

- Amerikanci su shvatili da to onda postaje sprdnja sa državom, jer oni Kosovo prihvataju kao državu, a oni moraju da pokažu da Kosovo ipak jeste neka civilizovana, pravna tvorevina. Pretpostavljam da je to bio razlog zašto su ih naterali. Hvala im na tome - kaže Vučić. 

Preostaje sada Srpskoj listi da se spremi za izbore i obezbedi izlaznost ljudi.

Navodi i da se Srpska lista ne stidi, već hvali vezama sa Beogradom i centralnom Srbijom.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.04.2019. 12:59
Vučićuuuu!Nije bila nego je i sad i tako će biti.Jao nama s žv,alama!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online