Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 13.04.2019.
13:35
N1 A

Stupar: Vlast je bolesno uplašena

Novinar Slobodan Stupar je za N1 ocenio da je vlast u Srbiji u defanzivi, a opozicija u ofanzivi, kao i da su međunarodni faktori žestoko pritisli Vučića kako bi završio posao oko Kosova.

Tanjug
Aleksandar Vučić

"Međunarodni faktori žestoko pritisli Vučića oko Kosova"

- On ima probleme i na terenu, nisu baš jaki, i ušao je u fazu plašenja i straha, emanira strah i pravi greške, poput štrajka glađu protiv opozicije, i to donosi poene opoziciji - kazao je on.

Stupar je rekao da je vlast bolesno uplašena, i rade se neverovatne stvari.

- Onaj ko je smislio da Vulin štrajkuje glađu, posle 24 sata došlo mu je da se svi smeju i valjaju od smeha, pišu mediji da je to Monti Pajton, na srpski način... Vučić ne zna da vlada drugačije nego da ščepa sve institucije. Nije čovek koji može da čuva demokratiju, potpuno ju je poništio i živimo u režimu koji se batrga, pitanje je samo koliko će da se batrga - dodaje Stupar.

Profesorka Fakulteta političkih nauka Snježana Milivojević smatra da je "užasna nekompetentnost vlasti od koje građane treba da bude strah".

- Vučić funkcioniše samo u konfliktnoj situaciji, oni jedino tako funkcionišu, pogledajte grad, institucije, njihov modus funkcionisanja je destrukcija i razaranje. Polarizacija u društvu je eskalirala do mere konfliktnog - dodaje ona.

Milivojević kaže da veruje da je u redovima vlasti panika.

- Ali oni tako vladaju od kad su došli na vlast, svako malo se fabrikuje državni udar. Ne postoji nijedna konzistentna polička ideja oko koje se ta vlast angažovala, ona samo širi strah i smanjuje slobodu, i u permanentnom ratu je sa svojim građanima, a to je sada kulminiralo i razaranjem Beograda - zaključila je ona. 

POVEZANE VESTI

Subota 13.04.2019. 20:23
I tebi je g.-dine Stupar do ofanzive i defanzive.Kažeš mdjunarodni faktori su pritiali Vučića za okonča posao oko Kosova.E pa g.-dine ja bih vas cenila kad bi te vađe ofanzive i defanzive stavili u stranu i pomogli da se iz tog ćor sokaka koji se zove Kosovo izadje na najbolji moguć način po nas.E tad bih cenila vas i vaš rad.Ovao????????????Vas nije briga ni za srbiju ni za Srbe ni za Kosova:baše je samo da nabrajate i da ništa ne činite,sem jednog da se dokopate vlasti.To je sramota u današnjim vremenima g.-dine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online