Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.03.2019.
14:55
Vestionline, Tanjug A

Dačić: Srbija sve prisutnija u Latinskoj Americi

Srbija je mnogo prisutnija u Latinskoj Americi nego ranije, što doprinosi našoj stabilnoj poziciji na međunarodnoj političkoj sceni, izjavio je danas šef srpske diplomatije završavajući svoj boravak u Buenos Airesu.

A. Čukić
Ivica Dačić

On je najavio da već sutra putuje u posetu Paragvaju, zemlji koja takođe nije priznala nezavisnosti Kosova. 

- Srbija posvećuje veliku pažnju odnosima sa zemljama Latinske Amerike. Imajući u vidu da se među njima nalazi veliki broj zemalja koje su tradicionalno prijateljske i koje nisi priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, neophodno je da negujemo dobre odnose sa njima - rekao je Dačić.

On je ukazao da Srbija učestvuje na svim događajima i međunarodnim konferencijama koje se u tom zemljama organizuju.

- Danas završavam posetu Argentini koja je bila domaćin Konferencije Ujedinjenih nacija o saradnji Jug-Jug. Za mene je bilo bitno učešće na ovom skupu i zbog kontakata sa brojnim ministrima spoljnih poslova i predsednicima država koji su učestvovali na Konferenciji - istakao je Dačić.

On je dodao da je imao veoma dobre razgovore sa argentinskim zvaničnicima. 

- Argentina jeste i ostaje naš prijatelj, i nastaviće da podržava Srbiju. Očekujemo dalji razvoj naše saradnje, a očekujemo i uzvratnu posetu ministra spoljnih poslova Argentine Srbiji - naglasio je Dačić.

Šef srpske diplomatije je podsetio da je tokom boravka u Buenos Airesu imao priliku da posetim Trg Republike Srbije, koji je on otvorio prošle godine, kao i da je ponovo proglašen počasnim gostom argentinske prestonice, što je veliko priznanje za Republiku Srbiju.

- Juče (u petak) sam bio u poseti Urugvaju, gde sam imao izvanredan razgovor sa ministrom spoljnih poslova te zemlje. Takođe, Urugvaj je veliki prijatelj Srbije i nastaviće da nas podržavaju - napomenuo je Dačić.

On je najavio da u nedelju odlazi u posetu Paragvaju, zemlju koja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ali je na poslednjem glasanju u Interpolu glasala za prijem Kosova. 

- Mislim da je veoma važno da sa njima imamo ozbiljan razgovor i razjasnimo celu situaciju. Nama je jasno rečeno da je bilo reči o pritiscima SAD, Nemačke i drugih zemalja. Imajući u vidu naše tradicionalno dobre odnose, nadam se da njihov stav neće biti promenjen, da neće menjati svoju poziciju o Kosovu i Metohiji - rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online