Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.03.2019.
11:51
Vestionline, blic.rs, Tanjug A

Obradović dao rok za oslobađanje uhapšenih (FOTO,VIDEO)

Na poziv Saveza za Srbiju (SzS) građani su se okupili ispred zgrade Predsedništva, gde se oko podneva novinarima obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Građani su se razišli oko 18 časova nakon što je Obradović vlastima dao rok da do sutra u 15h oslobodi uhapšene zbog upada na RTS.

A. Vučićević
Tekst potpisa

Lider Dveri Boško Obradović, obraćajući se demonstrantima sa kamiona ispred policijske stanice "29. novembar", dao je rok policiji da sutra do 15 časova oslobodi privedene zbog sinoćnjeg upada u zgradu RTS-a. 

- Ukoliko se to ne desi, organizatori protesta saopštiće kada ćemo se ponovo okupiti, i tada kada se ponovo okupimo iz celog Beograda, iz cele Srbije, njihov kraj je blizu, oni su gotovi, oni su prošlost - poručio je Obradović.

On je zatražio da opozicija svakodnevno gostuje na RTS-u.

Istovremeno je najavio da će "uskoro posetiti TV Pink i njenog direktora Željka Mitrović", gde se očekuje, kako je najavljeno, gostovanje predsednika Aleksandra Vučića.

Obradović je obraćajući se sa kamiona ispred policijske stanice rekao da su iz te stanice svi uhapšeni premešteni u, kako tvrdi, sudove, gde im se, kaže, izriču kazne od 48 časova do 30 dana pritvora.

Ponovio je i da su za upad u zgradu RTS-a odgovorni on, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Borko Stefanović i ostali lideri Saveza za Srbiju, i pozvao je policiju da uhapsi njih, "a ne decu".

Kazao je i da je Aleksandar Vučić naredio okupljanje naprenjaka ispred svih lokalnih stranačkih odbora kako bi krenuli za Beograd, i poručio da Savez za Srbiju neće da učestvuje ni u kakvim sukobima.

Došlo je do sukoba između policije i manjeg broja demonstranata. 

Lider Dveri, Boško Obradović, zatražio je da privedeni demonstranti budu pušteni.

- Predložili smo da se sastanu delegacija MUP-a i delegacija organizatora protesta, da ovu decu puste na slobodu. Ako je neko odgovoran onda smo to mi koji smo sinoć ušli u zgradu RTS-a. Ja sam narodni poslanik, ne pozivam se na imunitet, neka uhapse mene, ali decu moraju da puste - rekao je Obradović.

Roditelji uhapšenog Miodraga S. i Nikole D. ušli su danas popodne u zgradu policije u Bulevaru Despota Stefana. 

Njih je u zgradu propustio načelnik Policijske uprave Beograd Milan Stanić, javlja izveštač Tanjuga.

Kako Tanjug javlja u međuvremenu je stigao i otac uhapšenog Miloša D. koji traži da se i njemu omogući da uđe u stanicu policije.

Kolona građana stigla je do MUP-a u 29. novembru raspoređuje veći broj pripadnika policije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na vanrednoj konfenrenciji za novinare da je upravo dobio informaciju da su Dragan Đilas i okupljeni probili ogradu koja je postavljena ispred Predsedništva Srbije.

- Nisu fašista Obradović, ni tajkun Đilas naorčito hrabri da idu dalje, osim na uplašene dame u desku RTS - rekao je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:39am PDT

- Srbija neće dozvoliti da nasiljem ugrožavate bilo koga - naglasio je on.

A. Vučićević
Boško Obradović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom sinoćnjih događaja, kada su lider "Dveri" Boško Obradović i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, praćeni grupom okupljenih na protestima "1 od 5 miliona", na silu upali u zgradu RTS.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:23am PDT

Vučić se obraća javnosti u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, a lideri opozicije najavili su dolazak ispred zgrade Predsedništva kako bi tražili ostavke državnog vrha i fer izbore.

A. Vučićević
 

Podsetimo, nakon što je policija reagovala i jednog po jednog demonstranta izvela iz zgrade Javnog servisa, a među njima i Obradovića, Anasonović i Dragana Đilasa, Obradović je pozvao okupljene na protest ispred Predsedništva Srbije u vreme kada se Vučić obraća javnosti na vanrednoj konferenciji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:08am PDT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:09am PDT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Minutom ćutanja odata počast svim poginulim na Kosovu

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 5:06am PDT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:09am PDT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:09am PDT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:13am PDT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:14am PDT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:16am PDT

Uživo prenos TV Šabac:

Odgovaraće svi koji sprovode nasilje

On je čestitao policijacima što su na najmirniji način izneli i sklonili demonstrante iz zgrade RTS.

- Nasilju je došao kraj. Svi koji sprovode nasilje će odgovorati - naglasio je on.

Predsednik Srbije je rekao da očekuje podršku samo svog naroda i da ga ne zanimaju reakcije zapadnih ambasada.

- Veliki prijatelj tajkuna Đilasa, makedonski premijer Zoran Zaev pohvalio se kako su osudili ministra unutrašnjih poslova zato što nije sprečio građane da upadnu u Skupštinu. Mogli bi i mi da razmišljamo o odgovornosti Nebojše Stefanovića što je pustio da uđu fašista Boško Obradović i drugi u RTS. Međutim računam da su Stefanović i policija mislili da imaju posla sa odgovornim ljudima i da im tako nešto neće pasti na pamet - rekao je on.

Narod na KiM počeo da se okuplja

Vučić je rekao i da je narod na Kosovu i Metohiji počeo da se okuplja sa ciljem da krenu za Beograd da ga brane, ali da to nije potrebno.

Povodom 15. godišnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, Vučić je poručio da "ako NATO nije u stanju da zaštiti srpski narod to će činiti Republika Srbija".

- Danas se navršava 15 godina od velikog i strašnog pogroma koji je rezultirao rušenjem i paljenjem 35 crkava i manastira, 935 sprskih objkekata, od kojih 738 kuća, 10 javnih objekata, škola, pošta i domova zdrvalja. Proterano je 4.012 Srba iz šest gradova i devet sela. Nastradalo je 28 osoba, a 994 je povređeno. Među njima 143 Srba i desetine pripadnika međunarodnih snaga. Izbrisana su dva sela - Slatina i Svinjare - rekao je on.

Što se tiče reakcije Srbije ona će štititi svoj narod na KiM, ukoliko oni koji moraju da ga čuvaju taj posao ne obave.

- Ako NATO ne bude u stanju da to sprovede u delo, ima ko će moći da zaštiti naš narod - podvukao je on.

Predsednik Srbije Aleksndar Vučić obratio se javnosti povodom sinoćnjih događaja, kada su lider "Dveri" Boško Obradović i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, praćeni grupom okupljenih na protestima "1 od 5 miliona", na silu upali u zgradu RTS.

Istovremeno, građani su na ulicama, a protest i dalje traje. Vest pročitajte ovde.

Građanima su se obratili i lideri opozicije. Vest pročitajte ovde.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online