Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.02.2019.
15:25
Vestionline A

Trifunović Vučiću: Dokon pop i jariće krsti

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

A. Čukić
Sergej Trifunović

Povod je bilo gostovanje Vučića na TV Prvoj 21. februara u kom je Trifunovića nazvao "talogom društva".

Prenosimo vam pismo u celosti:

"Poštovani predsedniče Vučiću,

Predsedniče svih građana Srbije, barem Ustav tako nalaže. U našem narodu kaže se da je svakog čuda tri dana dosta. Pa tako i meni saradnici kažu "eto, prođe i više od tri dana bajata je tema". Hm, ne bih se složio.
Prilikom Vašeg gostovanja na TV Prva 21. februara, više puta ste me pomenuli i svrstali me u talog društva (jedno veoma časno društvo, imajući u vidu koga ste još na taj način izvređali) i to zbog objave na tviter nalogu. Predsedniku jedne države ne dolikuje da svoje građane naziva talogom, ološima, kretenima, lopovima... Čak ni kad treba da komentariše propalog glumca i narkomana, prostaka kome smrdi iz usta i koji krade pare od bolesne dece. Jer, ipak ste Vi Predsednik i Vas obavezuje Ustav.  
Često, odnosno svakodnevno, određene ljude nazivate lopovima. Vi kao "najbolji student prava" znate da je prikrivanje i neprijavljivanje krivičnog dela, takođe krivično delo. Zato bih Vas zamolio da kao jedan vrstan pravnik i kao predsednik koji se obavezao da poštuje Ustav i zakone, prijavite Vaša saznanja. Nema potrebe da to iznosite na televiziji, već kao najbolji student prava jednom i praktično upotrebite stečeno znanje diplomiranog pravnika. Ali to je sada manje bitna tema. Ako Vas za šest godina studiranja nisu tome naučili, neće ni meni poći za rukom jednim pismom. 
Vratimo se sada na tvit za koji ste prvo rekli da ne znate o čemu se radi, a posle da su Vas obavestili o tome šta jedan propali narkoman tvituje. Opet jedna narodna - "dokon pop i jariće krsti". Očigledno da zbog toga ne spavate celu noć, jer pratite šta, ko i gde piše protiv Vašeg "nikad boljeg režima". Ispavajte se kao čovek jer zbog Vaše neispavanosti brljavite, A kad Vi brljavite, Maja stisne zvonce pa se ne izglasa zakon o lečenju bolesne dece. Ili se umanje penzije. Ili ne date Gašića i Lončara. Ili Jutka "ljubka i volka", ali na "malo grublji način".
Elem, kritika sistema se ponekada izražava kroz ironiju, uglavnom na tviteru, jer ukazivanje na manjkavosti sistema jedino je moguće ostvariti kroz taj medij pošto su svi ostali prebukirani Vašom pojavom. Kakve veze ima pomenuti tvit sa još jednom narodnom izrekom "umiljato jagnje dve ovce sisa", verovatno to što i tvit i narodna izreka ukazuju na neravnopravnost, odnosno da je nekome dozvoljeno nešto što drugome nije. Poštovani Predsedniče, tokom tog gostovanja više puta ste pomenuli Ustav. U skladu sa Ustavom i zakonom  Srbije nije mi jasno šta ste čestitali gospođi Ani Brnabić? Da li je ona povlašćena u odnosu na druge građanke LGBT populacije u Srbiji?
Vi ste čestitali i gospođi Đorđević, da li možete da nam objasnite njen status? Samohrana majka? Sve Vas ovo pitamo jer postoje građanke koje bi takođe želele, ali ne znaju kojim putem da dođu do prava koja ste sami priznali pomenutim gospođama. Možda Vam je sada jasniji pomenuti tvit i na šta sam hteo da ukažem.
Nažalost, nisam siguran da odgovor možemo dobiti od nekoga ko je 20 godina političku reputaciju gradio na agresivnoj mržnji prema svima koji su drugačiji, ali dajem Vam šansu da me javno razuverite.  
I za kraj, kad smo već počeli, da i završimo sa narodnom izrekom, a u vezi je sa Vašom konstantnom potrebom da pričate kako niste lopov i kako ste oličenje pristojnosti i poštenja. Izreka kaže  'ko o čemu ..."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online