Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.01.2019.
14:13
N1 A

Rašković Ivić: Besmisleno je ići na izbore pod trenutnim uslovima

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je, kako prenosi N1, da bi raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora predstavljalo "kupovinu vremena" aktuelne vlasti i dodala da na izbore, 31. marta ili 14. aprila koji se pominju u pojedinim medijima, Savez za Srbiju neće izaći jer je to, kako kaže, besmisleno pod trenutnim uslovima.

M. Karović
Sanda Rašković Ivić

- Služi (Aleksandru) Vučiću samo za kupovinu vremena i da sakrije da je njegova kosovska politika potpuno propala - rekla je ona.

Dodala je da je opozicija spremna na zajednički nastup.

- Ali nismo toliko blesavi da idemo 'klanicu' pod ovakvim uslovima jer to nisu izbori, to je bukvalno 'klanica'. Ako imate 'okupaciju' elektronskih medija sa nacionalnom frekvencijom, mejnstrim listova, tabloida, ako imate državne resurse koje koristite, onda nemate nikakve šanse - smatra Sanda Rašković Ivić.

Kad je reč o izbornim uslovima, Rašković Ivić ističe da pre svega treba srediti izborne spiskove, ali i "oslobađanje medija" - pokrenuti debatne emisije o raznim temama.

Ona smatra da je neophodno imati i period "dekontaminacije medija" i pod oslobađanjem medija ne podrazumeva recimo, kako kaže, mesec dana otvaranja medija za opoziciju.

Ona kaže da bi u "normalnoj državi bilo normalno da vlast i opozicija razgovaraju o izbornim uslovima" i dodaje da bi išla na razgovor ako bi predsednik Vučić uputio poziv.

- Naravno da bih išla, ja sam uvek za to da razgovaramo o tome kako da poboljšamo uslove života i uslove rada u zemlji jer je ona pripada svima i svako treba da dobije deo prava da kaže ono što misli i kako vidi Srbiju sutra - kaže ona.

Potpredsednica Narodne stranke kaže da je o eventualnom bojkotu vanrednih izbora razgovarala i sa kolegama iz opozicije koji ne pripadaju Savezu za Srbiju.

- Oni su raspoloženi da se bojkotuje, ali sve zavisi od toga kako će se njihovi lideri postaviti oko toga - rekla je ona.

Nije u redu da se Branislav Trifunović postavlja kao moralna vertikala

Odgovarajući na pitanje o zahtevima sa protesta "Jedan od pet miliona" koji su upućeni opoziciji, Rašković Ivić je smatra da bi prelazna vlada, lustracija, zakon o poreklu imovine i plan od 30 tačaka Saveza za Srbiju, trebalo da budu dovoljne garancije učesnicima protesta.

- Ako smo mi spremni da to potpišemo u vidu nekog ugovora onda je to garancija. Sve se pretvara u jednu glumačku predstavu koja ide, šeta se svake subote - kaže ona.

Komentarišući izjavu glumca Branislava Trifunovića da bi opozicija bila izviždana na protestu, Rašković Ivić je rekla da jako ceni njegov napor, ali da "nije u redu da se on postavlja kao moralna vertikala".

Naglašava da je neophodno da protesti dobiju jasan politički profil jer u suprotnom postaju "gotovo anarhična glumačka predstava".

Prema njenim rečima, jedino narod sa jasnom politikom, političarima i strankama može da iznedri promene koje je demokratske.

- On je i počeo kao politički protest, kao reakcija na prebijanje Borka Stefanovića. I onda sad odjednom imate samo glumce ili novinare koji govore, ili neke ličnosti koje su inače svi bili u predsedništvu Pokretu slobodnih građana. Tako da nije baš da niko nije političar. Mislim da to ne treba da se pretvara u protest protiv opozicije i protiv vlasti - zaključila je Sanda Rašković Ivić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online