Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.01.2019.
18:20
Vestionline A

Beograd: Završen protest "1 od 5 miliona" (FOTO)

Završen je sedmi protest protiv nasilja i aktuelne vlasti u Beogradu pod nazivom "1 od 5 miliona". Skup je, kao i svake subote, počeo okupljanjem na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a završio se na Trgu Republike.

M. Jovanović
Beograd: Sedmi po redu protest "1 od 5 miliona"

Okupljenim građanima obratio se jedan od organizatora protesta Aleksandar Stanojković:

- Beograde, moj lepi, hrabri Beograde. Nismo više sami. Biću kratak jer nema šta mnogo više da se kaže. Očigledno je da su se uplašili. Beograde, budi jak i hrabar, vidimo se sledeće subote u 18 časova na istom mestu - poručio je na kraju šetnje jedan Stanojković.

Ranije se građanima ispred RTS -a obratio Branislav Trifunović: 

- Dragi prijatelji probali smo da dođemo na sastanak, ali Dragan Bujošević i Nenad Lj. Stefanović nisu tu. Rekli su nam da moramo da pošaljemo pismo na prijavnicu i zakažemo sastanak. Molim vas da im sada damo bar jedan minut buke - rekao je Trifunović, na šta su okupljeni počeli da viču "ua".

On je potom pročitao pismo profesora filozofskog fakulteta i pozvao okupljene da nastave šetnju.

Na samom početku protesta, Branislav Trifunović je poručio:

- Verujte nam da nam je jedina želja da ovaj sistem promenimo. Ne nasedajte na spinove i ljude koji kažu ovako ili onako, želja nam je samo jedna, verujte - rekao je Trifunovć i dodao: 

- 105 profesora nam je dalo podršku, biće nas sve više, ovaj građanski protest će postati lavina koju niko neće moći da zaustavi, šeta sve više gradova, Srbija se budi.

M. Jovanović
 

Zatim se obratio glumac Nikola Kojo rečima: Aleksandre Vučiću, ovo je kraj. Suspendovao si pravo i pravdu i pogasio sve institucije.  Zaigrao si se Aleksandre, ne plaćamo te da nas vređaš i ponižavaš i nazivaš bagrom, ne plaćamo te da budeš i sudija i tužilac i selektor. Cilj je da ubedimo političke partije da napuste institucije - istakao je Kojo.

Obojica su okupljenima poručili da ne gađaju zgradu RTS-a jajima.

- Ako ste poneli nešto da bacate, nemojte, to je sve naše - rekao je Trifunović.

Sa razglasa na kamionu puštena je muzika, a građani su nosili transparente "Reci ne čiki sa sendvičima", "Dosta smo vas gledali", "Država srama", "Mi smo uz narod, ne uz sadašnje i bivše lopove", "Ima nas najviše", "Probudi se, ustani Srbijo" i "Jedan jedini zahtev - Vučić ostavka".

Za večeras je najavljen protest i u Kraljevu, a organizator je Udruženje starosedelaca Kraljeva i okoline.

Juče su održani protesti sa istim zahtevima u nekoliko gradova Srbije - u Novom Sadu, Nišu, Zaječaru, Šapcu i Čačku.

M. Jovanović
Protest u Beogradu

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online