Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.12.2018.
10:39
Vestionline,sputniknews.com A

Mihajlović: Ljudski faktor kriv za sudar voza i autobusa, ne može svuda rampa

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je najverovatniji uzrok strašne saobraćajne nesreće u selu Donje Međurovo kod Niša "ljudski faktor" i da očekuje da će policija vrlo brzo završiti istragu o ovoj nesreći.

V. Sekulić
Zorana Mihajlović

- Duboko me je potresla ova tragedija, kao majku, ženu i ljudsko biće. Želim da još jednom izrazim najiskrenije saučešće porodicama poginulih jer znam da je njima najteže. Sve moje želje usmerene su ka povređenima, da se oporave što pre, i njihov oporavak je sada najvažniji - rekla je Mihajlovićeva u jutarnjem Dnevniku RTS-a.

Ona je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa, jer "ne postoji ništa važnije od ljudskog života".

- Nisam ni policija, ni tužilac, ni sudija, i neću nikom da presuđujem, ali odgovornost je individualna i biće utvrđena. Čula sam i direktora policije Vladimira Rebića koji je rekao da je u pitanju ljudski faktor i da je odgovornost na vozaču. Kada se završi istraga, kada se utvrdi i u kakvom su stanju bili vozač i vozilo, kada se utvrdi i da li su punici vikali ’voz, voz‘ i da li je vozač razgovarao mobilnim telefonom, biće utvrđena odgovornost - istakla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila i da je sramotno što neki ovu nesreću pokušavaju da iskoriste kako bi napravili političku kampanju i sakupili neki politički poen.

Dodala je da stručnjaci iz "Železnica Srbije" stalno rade na analizi bezbednosti svih 2.200 pružnih prelaza u Srbiji i dodala da se svake godine dodatno obezbedi nekoliko stotina prelaza.

- Činimo sve da unapredimo pružne prelaze, ali ako nemamo savesne vozače, nećemo smanjiti procenat nesreća. Nažalost, u 70 odsto slučajeva ljudski faktor je odgovoran. Nije moguće na svakom pružnom prelazu imati rampu, kao što nije moguće na svakoj raskrsnici imati semafor. Prema podacima Železnice, na pružnom prelazu na kome se dogodila ova teška saobraćajna nesreća u proteklih pet godina nije bilo nijednog vanrednog događaja - rekla je Mihajlovićeva, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Vlade.

Potpredsednica Mihajlović dodala je i da će Vlada Srbije narednih dana odlučiti u koje namene će biti upotrebljen novac koji je francuska kompanija "Vansi" uplatila za preuzimanje upravljanja beogradskim aerodromom "Nikola Tesla" i najavila da će se u ponedeljak sastati sa predsednikom ruskih železnica Olegom Belozjorovim, sa kojim će razgovarati o novim ulaganjima u srpsku železnicu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online