Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.10.2018.
21:00
blic.rs A

Brnabić sa Lukašenkom i Rumasom u Minsku

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Minsku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom i premijerom Belorusije Sergejom Rumasom.

EPA/SERGEI GRITS / POOL
Ana Brnabić na konferenciji u Minsku

Na bilateralnom sastanku sa predsednikom Lukašenkom zaključeno je da su odnosi Srbije i Belorusije prijateljski i bez otvorenih pitanja.

Predsednica Vlade uručila je Lukašenku pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U pismu se predsednik Vučić zahvaljuje predsedniku Lukašenku na prijateljskom odnosu Belorusije prema Srbiji, kao i na poštovanju i razumevanju u rešavanju kosovskog pitanja.

- Neprocenjiva je pomoć Belorusije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije - navodi se između ostalog u pismu predsednika Vučića, koji je ponovio poziv predsedniku Lukašenku da poseti Srbiju.

EPA/TATYANA ZENKOVICH / POOL
 

Sastanak sa predsednikom Lukašenkom bio je srdačan i premijerka Brnabić zahvalila se u ime svih građana Srbije, kao i u svoje lično ime, na svoj podršci koju Lukašenko pruža našoj zemlji.

U razgovoru sa beloruskim premijerom Sergejom Rumasom, Brnabić se takođe zahvalila Belorusiji na podršci u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

- Podrška je još važnija u trenutku kada se vodi kompikovan dijalog Beograda i Prištine, čije je rešavanje u našem interesu, a u kome se Srbija suočava sa ogromnim izazovima. Vašu principijelnu podršku naš narod nikada neće zaboraviti - naglasila je Brnabić.

Ona je dodala da će Belorusija u Srbiji uvek imati odanog prijatelja i pozvala beloruskog premijera da poseti Srbiju.

Premijeri dve zemlje zaključili su da se ekonomska saradnja dve zemlje, čija je trgovinska razmena još uvek ispod 100 miliona evra, može dodatno unaprediti. U razgovoru je bilo reči o saradnji u oblastima energetike, poljoprivrede, građevinarstva i autoindustrije. Beloruski premijer Rumas predložio je da se organizuje poslovni forum dve zemlje, u cilju daljeg jačanja privredne saradnje. Brnabić i Rumas posebno su izrazili želju za saradnjom u IT sektoru.

- Srbija je za Belorusiju ključna zemlja na Balkanu i daćemo sve od sebe da tu saradnju dodatno razvijemo - kazao je premijer Belorusije.

Premijerka Brnabić boravi u jednodnevnoj poseti Belorusiji povodom sastanka glavne grupe Minhenske bezbednosne konferencije, na kome je ranije jutros govorila.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online