Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.10.2018.
09:28
Tanjug, Vestionline A

Jevtić: Ne odustajemo od povratka Srba na KiM

U situaciji kada u delovima Kosmeta nema mogućnosti da se Srbi vrate, projekat "Sunčana dolina" stvara mogućnost da oni budu na svom Kosmetu, izjavio je danas funkcioner Srpske liste Dalibor Jevtić i istakao da Srbija ne odustaje od toga kao i da je njena pomoć južnoj pokrajini konstantna.

A. Čukić
Dalibor Jevtić

U Beogradu se danas održava zajednička sednica Vlade i predstavnika Srba na kojoj će biti odobren sveobuhvatni paket pomoći i podrške opštinama sa srpskom većinom u pokrajini.

Sednici će prisustvovati predsednik Aleksandar Vučić.

Osim usvajanja investicionog plana za južnu pokrajinu, danas bi trebalo da se usaglase mere podsticaja za one koji bi da ulažu na području Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je prilikom posete Kosovu i Metohiji najavio da će u Klinicko-bolnički centar u Mitrovici biti uloženo 10 miliona evra.

- Očekujemo da tokom naredne godine dođe do konkretne inplementacije svih projekata. Ovog i mnogih drugih. Ovo je samo nastavak pomoći i podrške države Srbije koja je konstantna i koja se na konkretan način pojačava, a to je jasna poruka da srbi na KiM nisu zaboravljeni niti će biti -rekao je Jevtić za RTS.

Govoreći o projektu "Sunčana dolina" koji podrazumeva izgradnju stanova za 1.500 povratnika, on je istakao da se povratak realizuje tamo gde je to moguće.

- U situaciji kada u nekim delovima Kosova nema mogućnosti da se Srbi vrate ovaj priojekat daje takvu mogućnost da tamo gde je to bezbedno i sigurno bude moguće da budu na svom Kosmetu - kazao je on.

Prema njegovim rečima, povratak se realizuje tamo gde je trenutno moguć, a on će svakako biti značajan zbog broja ljudi koji će se vratiti, ali i "jasna poruka da mi ne odustajemo od povratka, bez obzira kakve su okolnosti".

Na konstataciju da svaki treći radno sposoban Srbin na Kosovu nema posoao i pitanje da li je bilo konkretnih dogovora i rezultata po tom pitanju nakon privrednog foruma u Leposaviću u septembru, Jevtić je istakao da se očekuje konkretno otvaranje radnih mesta.

- Kineski investitor je zainteresovan da otvori fabriku akumulatora na KiM, postoje drugi projekti koji će pružiti mogućnost za otvaranje novih radnih mesta i to je svakako mogućnost da se izborimo za opstanak, ali i povratak Srba na KiM - rekao je on.

Povodom jučerašnjeg komentara predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija koji je rekao da je krajnji cilj dijaloga Beograda i Prištine da Beograd prizna nezavisnost Kosova, Jevtić je istakao da kompromis neće biti moguć bez saglasnosti Srbije.

- Jedno su želje pojedinaca, a drugo realne mogućnosti i ono što je realna osnova kada govorimo o dijalogu. U tom smislu, jasno je šta Albanci žele, ali s druge strane politički je jača pozicija države Srbije. Kompromisno rešenje neće biti moguće bez saglasnosti države Srbije - zaključio je Jevtić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online