Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.10.2018.
14:43
Vestionline, Tanjug A

"Vučić nema hrabrosti da prizna narodu da KiM ne zavisi od BG"

Premijer privremenih kosovskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je da niko nema razloga da se plaši transformacjie Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku i tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema hrabrosti da, kako kaže, "svom narodu objasni da život Kosova ne zavisi od Beograda".

youtube.com/rtvatlas
Ramuš Haradinaj: Niko nema razloga da se plaši kosovske vojske

U intervjuu za podgoričku Tv A1, Haradinaj je komentarisao navode predsednika Vučića da će tim činom Beograd biti "sateran u ćošak" zbog čega se boji "tragičnih posledica", ocenivši da je to to problem srpskih medija i tamošnje propagande.

- I Vučić i Srbija i svi znaju da Albanci nisu takvi. Nikad u istoriji Albanci nisu pretili nekome ko živi s njima. Vučiću treba hrabrost da svom narodu objasni da život Kosova ne zavisi od Beograda - tvrdi Haradinaj.

Takođe, tvrdi da će Kosovo biti bezbednije kada arhitektura bezbednosnih institucija bude okončana.

- Niko ne može nikome da preti. I Srbi na Kosovu će biti bezbedniji kad budemo završili arhitekturu bezbednosnih institucija - naveo je Haradinaj.

Dodao je i da ga ne zabrinjava to što se minister inostranih poslva, Ivica Dačić, kako kaže, svako malo pohvali da je neka nova zemlja povukla priznanje nezavisnog Kosova.

Smatra da Srbija, kako kaže, samo gube vreme sa Kosovom, a mi, dodao je, imamo vremena koliko god Beograd hoće.

Tvrdi da njedna država nije povukla priznanje nezavisnog Kosova.

- Mi smo gubili vreme od devedesete nadalje. Nama ne može biti gore nikada. Taj pritisak Srbije ne može nikako da nam oteža život da bismo mi jednog dana rekli "E, šta vi mislite u Beogradu?" Dačić i ostali neka se zabavljaju, ako imaju vremena i novca za to - poručio je Haradinaj.

On kaže da poštuje i Srbiju i vrednosti srpskog naroda. "Ali kad su u pitanju prava mog naroda, biram ono što jesam".

- Dolazim iz porodice koja ima svest o tome ko smo i na šta ciljamo. Imamo i kanone u poštovanju i prijatelja i neprijatelja. To nećemo promeniti ni zbog nekog događaja, ni zbog nekog interesa. Ljudi koji žive s nama znaju da smo dostojanstven narod. Reč danas vredi više nego potpis - relao je Haradinaj za podgoričku Tv A1.

Poštuje, kaže, svakoga, ali da uvek prvo bira svoj narod.

- To nije samo besa. Bio sam spreman život da dam za to - naveo je.

Govoreći o odnosima Prištine i Podgorice, Haradinaj je rekao da je sa Crom Gorom pronađena dobra formula za pitanje demarkacije.

Upitan kako komentariše to što se u nekim prištinskim kafićima može videti i zastava tzv. "velike Albanije", na kojima je ucrtana i Crna Gora, Haradinaj nije želeo da komentariše.

- Ne bih to komentarisao. Ja sam izabran da zastupam nezavisno Kosovo, nemam nikakvu odgovornost za mape, vizije i ideje. Odgovaram samo za Kosovo, koje nema nikakve pretenzije prema Crnoj Gori - poručio je Haradinaj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online