Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.10.2018.
10:57
Vestionline, Tanjug A

Stefanović: Od početka godine 17 ubistava u Beogradu, osam razrešeno

U Beogradu se od početka godine dogodilo 16 ubistava sa elementima organizovanog kriminala, a prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, osam od tih 16 ubistava je razrešeno.

Tanjug
Nebojša Stefanović

Stefanović je za Pink televiziju istakao da aktuelna vlast, za razliku od prethodne, ne pravi razliku među žrtvama i da joj je važno da se razreši svako ubistvo.

On je rekao da policija sa Tužilaštvom intenzivno radi na rešavanju još nekoliko slučajeva ubistava u prestonici i da će, prema njegovom uverenju, biti razrešeni "relativno brzo".

Ministar je naveo da se u periodu od 2001. do 2012.godine dešavalo 250 ubistava godišnje, a da danas opozicija često, kaže, podmeće lažne podatke i iznosi tvrdnje da u Beogradu nije razrešeno nijedno ubistvo.

- Razrešeno je osam ubistava i to mnogo bolji rezultat nego ranije. Nije dobro kada se desi i jedno ubistvo, ali u njihovo vreme su ubijani vojnici, ljudi koji su imali drugačije političko mišljenje, ubijani su istraživački novinari - rekao je Stefanović za TV Pink.

On je kritikovao pojedine poslanike opozicije koji su, kako kaže, na pominjanje ubistva Milana Pantića i Ranka Panića napustili jučerašnju sednicu skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i tako pokazali da "im njihova smrt nije važna jer nisu bili na njihovoj strani".

Stefanović je kazao i da je odmah posle sednice jedan poslanik napisao tvit koji, kaže, nema nikakve veze sa istinom i koji je hteo da "iskrivi ono što je Stefanović rekao". 

Ministar je naveo da su na njegovo pominjanje ubistva Milana Pantića i Ranka Panića poslanici opozicije napustili sednicu Odbora jer "nisu želelli da slušaju imena tih ljudi".

"To je skandalozno. Za njih, očigledno, Pantić i Panić nisu dovoljno dobri jer nisu bili na njihovoj strani, pa im njihova smrt nije važna.

Stefanović je naglasio da je jednako užasno ubistvo i Slavka Ćuruvije i Milana Pantića i da tu nema razlike. 

- Niko nije rekao da mu je više žao jednog ili drugog. Za ljude u štabu Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i drugih to nije isto, oni neće da izgovore imena Pantića i Panića, a kad neko drugi izgovori oni napuštaju salu - kazao je Stefanović.

On je istakao da je aktuelna vlast otkrila ubice i Slavka Ćuruvije i Ranka Panića, a da je prethodna vlast godinama rukovodila bezbednosnim aparartom, ali da je ta ubistva nisu zanimala. 

- Nisu našli za shodno da pronađu ubice tih ljudi, pa ni Slavka Ćuruvije kojeg zloupotrebljavaju, ali ni drugih koji su očigledno za njih manje vredni - zaključio je Stefanović. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online