Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.10.2018.
09:45
Vestionline, Tanjug A

Kosovski analitičar: Tači "objavio rat" Haradinaju

Glavni i odgovorni urednik kosovskog lista "Insajderi" Vehbi Kajtazi ocenjuje da je kosovski predsednik Hašim Tači "objavio rat" premijeru Ramušu Haradinaju i da je Haradinajeva pozicija sada izuzetno uzdrmana.

EPA//Valdrin Xhemaj
Ramuš Haradinaj i Hašim Tači (Foto: Arhiva)

Tako je Kajtazi komentarisao izjave Tačija, koji je u ponedeljak zapretio Haradinaju gubitkom pozicije premijera, prenosi Kossev.

- Tači je danas objavio rat Haradinaju i od danas je pozicija premijera Haradinaja izuzetno uzdrmana, i ne isključuje se mogućnost da će u toku nekoliko meseci, ukoliko se njihovi odnosi ne budu opustili, Tači poslati zemlju na vanredne izbore, i gde možemo da odemo u jednu političku krizu koja otvara put vanrednim izborima - rekao je Kajtazi.

Glavni urednik prištinskog lista navodi da Tači "objavljuje rat" svakome za koga smatra da predstavlja opasnost njegovoj vlasti i idejama, a da bi odbranio samog sebe i svoje ideje koristi sve mehanizme koje kontroliše.

- Tači svakoga za koga smatra da mu predstavlja rizik po vlast i ideje, proglašava neprijateljem, objavljuje mu rat dok ga u potpunosti ne sruši, a da bi to postigao, on koristi sve mehanizme koje kontroliše, obuhvatajući policiju, tužilaštvo, Obaveštajnu Agenciju Kosova (OAK), sve to da bi otklonio jednu prepreku koja može da se kao prepreka pojavi njegovim ciljevima i idejama - rekao je Kajtazi u Pressing-u.

On je napomenuo da ima razlike u slučaju sukoba sa Haradinajem, pošto je ovaj poslednji, kako kaže, "tvrđa kost za ratovanje i za žvakanje" nego što bi to Tači hteo.

- U ovom slučaju, između dva lidera imamo suočavanje titana, gde jedan ima veću političku moć, a drugi veću moć harizme, a to je Haradinaj - zaključio je Kajtazi.

Tači je u ponedeljak poručio Haradinaju, povodom njegovih izjava o dijalogu s Beogradom, da "ozbiljan čovek ne govori svakog dana o ratovima i tragedijama".

Osvrnuvši se na Haradinajevu izjavu da je ideja o razmeni teritorije Kosova i Srbije "mrtva", Tači je rekao da je od njega očekivao mnogo racionalniji i odgovorniji pristup.

Tači je rekao da Haradinajeva izjava "pokazuje da je ili duhovit ili da čuva svoju stolicu", te istakao da je od premijera očekivao da bude racionalniji i odgovorniji kada daje izjave u vezi sa dijalogom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online