Utorak 25. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.10.2018.
16:21
Vestionline, Tanjug A

Vučić otkrio šta će tražiti od Putina u razgovoru u četiri oka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u Moskvi tražiti konkretnu političku podršku za Srbiju i da veruje da će je od predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i dobiti, kao što je to bilo i u prethodnom periodu.

Tanjug
Aleksandar Vučić

- Došao sam da tražim podršku za Srbiju, konkretnu političku podršku za Srbiju. Verujem da ćemo je od predsednika Putina dobiti kao što smo je imali u prethodnom periodu - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će od Putina tražiti konkretnu podršku kada je reč o dešavanjima na KiM, prenosi Tanjug.

Vučić je ukazao da su danas drugačije okolnosti i prilike, "više je tenzija i važno je da o svemu tome razgovaramo, o svim pojedinačnim događajima koji su prethodili našem susretu, ali i o svemu onome što bi moglo da se dogodi ubuduće".

Predsednik Srbije je rekao da on radi konkretno, da i predsednik Rusije Putin takođe radi konkretno i naveo da šef ruske države nije čovek koji voli "okolo-naokolo priče".

Kada god smo razgovarali, kazao je predsednik Vučić, to smo radili veoma konkretno o svakom pitanju i o svakoj temi.

Vučić je rekao danas da je situacija u regionu Balkana ozbiljna, da imamo ozbiljne političke probleme i da zato treba meriti svaki politički potez i reč, a da će sa ruskim predsednikom sutra razgovarati i o tome i o bilateralnim odnosima i mnogobrojnim projektima.

- U trenutku kada imamo ekonomski napredak i kada time možemo da budemo zadovoljni, imamo značajne političke probleme u regionu i mnogo toga što nije sigurno kakav bi ishod bio u slučaju narušavanja stabilnosti. U tom smislu susret sa Putinom je veoma značajan - rekao je Vučić novinarima u Moskvi.

Razgovaraće, kako kaže, i o bilateralnim odnosima koji su politički dobri, ali mogu biti i bolji, rekao je Vučić.

On je dodao da će sa Putinom razgovarati i o mnogim projektima.

Kako je rekao, Srbija je na ruskim televizijama među glavnim temama, ne samo zbog njegove posete, već i zbog svega što se zbiva oko nas, zbog nedavne situacije na Kosovu i provokacija Hašima Tačija.

- Pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje za naše građane, kako da sačuvamo živote građana ali i stabilnost i mir - rekao je on.

Vučić je rekao i da će prvo imati razgovor u četiri oka sa Putinom, a potom i sastanak delegacija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online