Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 21.09.2018.
08:15
rs.n1info.com A

Đurić pozvao EU da reaguje na "pretnje" Ramuša Haradinaja

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije u ime institucija Srbije pozvao predstavnike Evropske unije da reaguju na, kako kaže, pretnje koje je uputio premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

A. Čukić
Marko Đurić

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da od Nove godine više neće biti fizičkih prepreka na granici Kosova i Albanije, objavio je prištinski list Zeri. Navodi se da je ta nada Haradinaja zasnovana na razgovorima i planovima sa premijerom Albanije Edijem Ramom.

Đurić kaže da je ovo 28. put da oni traže, kako kaže, "prisajedinjenje južne srpske pokrajine" i da je na delu direktna pretnja od Haradinaja.

To je, kaže, patološka potreba dela Evrope i dela prištinskih vlasti da Srbija ne dobije ništa, nego da krajnji ishod bude onakav kakav su, kaže Đurić, "oni smislili".

Upitao je Federiku Mogerini i Maju Kocijančič da li bi Evropa ćutala da je Beograd poručio da ukida granicu između Srbije i Banjaluke.

Đurić navodi da se granica različito tumači u Srbiji i jednom delu sveta, pre svega u Kini, Rusiji, a sasvim drugačije u jednom delu Evrope i Americi.

Na pitanje kakva je sudbina dijaloga u Briselu, Đurić kaže da Vučić neće putovati na sastanak u Njujork, jer se "onog trenutka kada je počela borba Srbije za kompromisno rešenje, na Vučića i državni vrh Srbije obrušila lavina napada".

Zbog toga, kaže Đurić, svi će morati da sačekaju na novi sastanak.

youtube.com/rtvatlas
Ramuš Haradinaj

Investicije na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da će sredinom oktobra biti održana zajednička sednica Vlade Srbije sa predstavnicima srpskog naroda sa Kosova i Metohije na kojoj će biti finalizovan "veliki i sveobuhvatni plan" koji podrazumeva "najveća ulaganja u srpske sredine na Kosovu i Metohiji".

Đurić je kazao da je tokom poslednje posete srpskog predsednika Aleksandra Vučića Kosovu pokrenut najsveobuhatniji investicioni ciklus koji između ostalog podrazumeva obnovu "Simpa" u Zubinom Potoku, završetak velikog povratničkog naselja "Sunčeva dolina", izgradnju novih pogona za uzgoj u Ranilugu, obnovu postojećeg Kliničko-bolničkog centra u Gračanici gde se leči 630.000 zdravstvenih osiguranika, obnovu i izgradnju vrtića i škola, kao i druga ulaganja.

- Rešavaćemo probleme naših ljudi na Kosovu i Metohiji. To je najjača borba za naše ljude na Kosovu i Metohiji. Ta borba će biti apsolutni prioritet - kazao je Đurić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 21.09.2018. 10:29
Ајде бре доста са кукањом за помоћ, код неког другог. Једино што још нисте покушали је да идете у цркву и молите се Богу да вас он спасе од Шип-тара.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online