Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 14.09.2018.
12:27
Vestionline, Tanjug A

"Crna Gora da povuče priznanje Kosova"

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine opštine Jagodina, Dragan Marković Palma, pozvao je danas predsednika Mila Ðukanovića i Vladu Crne Gore da povuku odluku o priznanju jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti.

Z. K. Munja
Dragan Marković Palma

U izjavi dostavljenoj medijima, Marković podseća da je Crna Gora to učinila među prvim držvama, a da je on boraveći u Crnoj Gori razgovarao sa građanima Budve, Tivta i Herceg Novog i da mu nijedan od njegovih sagovornika nije rekao da podržava crnogorsko priznanje kosovske nezavisnosti.

"Pozivam predsednika Mila Ðukanovića i Vladu Crne Gore da promene svoju odluku i da povuku ono što su uradili među prvim zemljama kada je u pitanju nezavisnost takozvanog Kosova. To je možda bio veliki pritisak na Crnu Goru ili trenutak njihove slabosti" , naveo je Marković.


Crna Gora bi, ističe, povlačenjem te odluke dala kredibilitet Srbiji, jer bi nakog toga veliki broj zemalja takođe povukao priznanje nezavisnosti te lažne države, jer je Crna Gora jedna od bivših republika nekadašnje Jugoslavije, koja je i dobro i zlo delila sa Srbijom.

Navodi da su Srbi i Crnogorci bratski narod i ukazuje na mnogo mešovitih brakova, te da je ovo njegova molba crnogorskom predsedniku i vladi.

Ako je, kaže, Liberija povukla priznanje nezavisnog Kosova, Surinam, Gvineja Bisao, Burundi, države čiji građani nisu čuli za Srbiju i nisu upoznati sa problemom Kosova i Metohije, odnosno da je ono oteto od Srbije i da je NATO bombardovao Srbiju, kao i Crnu Goru 1999. godine, da bi teroriste doveo na vlast na Kosovu i Metohiji, onda je daleko lakše Crnoj Gori da promeni odluku i povuče priznanje takozvanog Kosova.

"Bratski crnogorski narod sve zna šta je Srbija doživela i šta se sve danas dešava oko Briselskog sporazuma, te da kosovski Albanci nisu promenili svoj stav. Njihovi pregovarači, predsednik takozvanog Kosova i premijer, koji su bili teroristi i danas prete, tako da Vučić i dan danas pregovara sa teroristima", naveo je Marković, koji se nalazi u trodnevnoj poseti Herceg Novom..

Ukazao je da ti, kako kaže, teroristi još uvek imaju podršku od nekoliko država u Evropi, ali od Sjedinjenih Američkih Država malo manje. 

"Srbija se bori za pravdu, a istina i pravda su na srpskoj strani. Očekujem da Crna Gora prihvati moju molbu. To nije ni sramota ni bruka. Ako ste pogrešili, povucite svoju odluku i da od 1. oktobra ove godine, ako ne pre, Crna Gora kaže da ne priznaje nezavisno Kosovo, jer je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije", poručio je Marković. 

POVEZANE VESTI

Petak 14.09.2018. 13:08
"...da povuče priznanje Kosova" Да би до тога дошло неопходно је да понеком памет дође оданде у главу, што је неизвесно кад су у питању Милогорци.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online