Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.09.2018.
10:32
Vestionline A

Vojni rok: Prezentovani promo spotovi Ministarstva odbrane Republike Srbije

Na renoviranoj krovnoj terasi beogradskog Doma Vojske premijerno su prikazani spotovi u okviru promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka "Napravi iskorak".

Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Na svečanosti je prisusustvovao veliki broj eminentnih zvanica

Posle više od dve decenije, terasa Doma Vojske Srbije, nekada renomirani i među Beograđanima veoma popularni "bioskop pod vedrim nebom", ponovo je otvorena za javnost, a tim povodom, program obogatili su i filmovi u crno beloj tehnici Vojnofilmskog centra "Zastava film".

Projekcijama su  prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, kao i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i mnogobrojni redovni posetioci kulturnih događanja u beogradskom Domu Vojske.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 

Ističući značaj medijske promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka, državni sekretar Ministarstva odbrane Aleksandar Živković, pozdravio je okupljene u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina, naglašavajući da se u spotovima „Napravi iskorak“ vide prednosti i vrednosti koje stiču mladi ljudi kada dođu u Vojsku Srbije.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije


-Posle tri meseca individualne specijalističke obuke oni se upućuju u jedinice u kojima savlađuju više nivoe obuke i izvršvaju zadatke u sklopu svojih jedinica. Može se reći da to predstavlja i određenu vrstu socijalizacije mladih ljudi, koji kroz kolektivni duh i zajedničke vrednosti iskaljuju svoju ličnost i učvršćuju je. Život i rad u vojsci se odvija na osnovama zajedništva, što je vrednost koju neprekidno razvijamo. Vreme provedeno u vojsci nije izgubljeno vreme. To je vreme kada se stiču nova znanja, iskustva, navike, vrednosti, sposobnosti kojima država jača svoju odbranu. Zato i ovom medijskom kapmanjom pozivamo mlade ljude da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka s oružjem i tako savladaju nove izazove u stvarnju bezbednije i bolje Srbije – naglasio je državni sekretar Živković.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 

Pozdravljajući okupljene, od kojih su mnogi bili i svedoci negdašnjih izuzetno posećenih filmskih premijera na "krovu JNA", načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane kapetan bojnog broda Petar Bošković istakao je da je u renoviranje Doma Vojske od prizemlja do krova - njegovih galerija i depoa u kome je pohranjeno skoro 2.000 vrednih i unikatnih slika, prostorija u kojima je smešten Umetnički ansambl "Stanislav Binički", pa i nekada veoma omiljene krovne terase i zidnog sata izrađenog 1936, poslednjih desetak godina uloženo više od 40 miliona dinara.

-Napori Ministarstva odbrane i Uprave za odnose s javnošću da Domu Vojske Srbije vrate nekadašnji sjaj se nastavljaju. Ova zgrada, nekadašnji Ratnički dom nam je ostavljena u amanet od naših predaka, slavnih ratnika iz Prvog i Drugog svetskog rata i u njoj je i 1999. godine, za vreme bombardovanja Srbije bio jedan od najvećih Medija centara u kojima su novinari iz zemlje i sveta najbrže saznavali činjenice o posledicama agresije. Ovaj Dom zaslužuje veliki respekt svih nas i nadam se da će ova terasa, kao i sredinom seamdesetih godina biti na ponos Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, da će se ovde kao nekada održavati premijere najboljih filmova i priređivati balovi i kokteli povodom značajnih datuma Vojske Srbije.

Na kraju večeri, kao omaž nekadašnjem bioskopu na otvorenom prikazani su filmovi Vojnofilmskog centra "Zastava film" u crno beloj tehnici "Higijenske navike vojnika" i "Maskiranje", a zatim su goste zabavljali članovi Kamernog orkestra Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički". 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online