Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.07.2018.
00:54
B. Đokić - Vesti A

Krvava sapunica traje i dalje

Sapunska drama oko ubistva pevačice Jelene Krsmanović Marjanović nastavljena je dve godine i tri meseca posle njene smrti, a srpska javnost kao hipnotisana i dalje svakodnevno prati detalje i obrte u, mnogi bi rekli, prvom rijaliti ubistvu u Srbiji!

N. Đurović
Zoran Marjanović (Foto: Arhiva)

Posle deset meseci pritvora iz beogradskog Centralnog zatvora pušten je na slobodu glavni osumnjičeni, Jelenin suprug Zoran Marjanović, koji je uhapšen 15. septembra prošle godine posle izlaska iz jednog rijalitija. Povodom Marjanovićevog oslobađanja oglasio se i ministar policije Nebojša Stefanović.

- To što je Marjanović, koji je osumnjičen za ubistvo, pušten iz pritvora ne znači da protiv njega nema dokaza. Pritvor nije kazna. Pritvor se određuje osumnjičenima, a u ovom slučaju to je Marjanović i on se tereti za ubistvo počinjeno na zverski, brutalan način - izjavio je Stefanović.

Telo Jelene Krsmanović Marjanović nađeno je u kanalu kraj nasipa u beogradskom naselju Borča 3. aprila 2016. godine.

Iako pre toga malo poznata, ova pevačica i učesnica Granda posle smrti postalo je jedno od najpoznatijih lica u Srbiji, a njene fotografije su mesecima svakodnevno bile na naslovnim stranama srpskih tabloida koji kao da su se utkrivali ko će objaviti "jače dokaze".

Senzacionalne priče, sagovornici i teorije o motivima likvidacije i počiniocima svakodnevno su zapljuskivale čitaoce i gledaoce u Srbiji. Kada bi ponestalo materijala za teorije da je Jelenu ubio neko od članova porodice, tablodi bi "uspevali" da dođu do osoba bliskih pokojnoj pevačici koji bi izložili teorije da je pevačicu ubio bogati ljubavnik, tajkun ili političare, odnosno članovi sekte koji su "imali nešto protiv nesrećne Jelene"!

Sporna optužnica

Odluka Apelacionog suda o puštanju Zorana Marjanovića na slobodu ne znači da je proces protiv Marjanovića okončan. On će se i dalje braniti sa slobode, ali nova optužnica Višeg tužilaštva nije odbačena. Doduše, nije ni potvrđena, pa se postavlja pitanje šta će biti s njom, odnosno da li će Zoran na kraju svoju nevinost ipak morati da dokazuje na sudu.

Ceo slučaj pretvorio se u jedan veliki rijaliti uživo. Da je ceo slučaj u najmanju ruku čudan i medijski propraćen na neverovatan način, smatra i poznati advokat Toma Fila.

- Vođenje ovog slučaja u najmanju ruku je čudno. Posebno je problematično to što je celokupna istraga bazirana na indicijama i sumnjama, a vodi se u medijima - izjavio je Toma Fila.

Od početka istrage sumnjalo se da je porodica Jeleninog muža Zorana na neki način povezana sa ubistvo, ali dokaza nije bilo sve dok se MUP Srbije, u saradnji sa tužilaštvom, nije odlučio da uhapsi Zorana Marjanovića kao osumnjičenog za ubistvo.

On je prethodno ušao u jedan rijaliti kako bi "sprao ljagu sa svog imena". Međutim, kada je upozoren da će izgubiti starateljstvo nad ćerkom Janom, Zoran je izašao iz rijalitija da bi ubrzo bio uhapšen u svojoj kući u Borči.

"Vesti" u vrhu MUP Srbije saznaju nezvanično da od početka postoje jake indicije da je Zoran Marjanović zaista umešan u ubistvo supruge Jelene.

Međutim, problem istražiteljima predstavlja činjenica da nije bilo dovoljno dokaza, iako su oni mukotrpno prikupljani više meseci.

Oružje kojim je Jelena ubijena, a u pitanju su najverovatnije ili zidarski keser ili kamen, do danas nije nađeno. Problem predstavlja i činjenica što je na dan kada je nađeno telo pevačice u kanalu obavljen uviđaj koji tog dana nije bio završen, već je nastavljen sutradan.

Međutim, tokom noći je pala kiša i, kako se saznaje, uništila veliki deo dokaza korisnih za sklapanje kockica u mozaiku zločina koji već duže od dve godine zaokuplja pažnju srpske javnosti.

Zbunjena javnost

Tokom dve godine opširnog izveštavanja o ubistvu Jelene Krsmanović Marjanović, srpski mediji prešli su sve granice dobrog ukusa. Gotovo svakog dana na naslovnim stranicama tabloida osvanula bi poneka "ekskluzivna" i insajderska informacija iz istrage, pa se tako pisalo o "kući Marjanovića opranoj varinikom kako bi se prikrili tragovi", iako je dokazano da je Jelena ubijena nedaleko od mesta gde je telo nađeno, kao i o "misterioznom čoveku na biciklu" čija uloga i važnost nikada nisu utvrđeni. Sve te nagomilane teorije zbunjivale su javnost.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online