Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.07.2018.
00:20
J. L. Petković - Vesti A

Političke igre s Oliverom

Šest meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića i nakon četiri zakazane sednice SO Severna Mitrovica, Srpska lista i dalje demonstrira političku silu i apsolutizam. Na poslednjoj sednici lokalni parlament nadmoćno je odbacio peticiju građana koju je podnela GI SDP da Ivanović dobije ulicu u svom gradu.

A. Čukić
Oliver Ivanović

Obrazlažući odluku, članovi SL (SNS) su se pozivali na proceduru, odbili da prihvate potpise građana prikupljene onlajn peticijom (putem interneta) i prozivali članove Ivanovićeve porodice jer su se dva puta potpisali. Srpska lista mogla je i pre sednice ukaže na sve ove propuste, ali nije, što jasno pokazuje da je ovde reč o političkom oportunizmu i zloupotrebi pozicija, smatraju u SDP i najavljuju tužbu.

- Sve vreme smo bili spremni za dogovor i uvažili smo primedbe, ali ovde nije reč o tome. Odmah na početku sednice nam je rečeno da "nije sazrelo" da se raspravlja o peticiji, videli smo da je sve tendenciozno osmišljeno, zgroženi smo argumentacijom i pominjanjem članova Oliverove porodice. Rasprava je trajala dva sata, a šta su sve poslanici Srpske liste izgovorili protiv peticije dokazuju transkripti i tonski zapisi. Žalosno je šta je Oliver u svom gradu doživeo, posebno od bivših članova stranke koje je politički izgradio, a koji danas sa pozicije predsedavajućeg skupštine SO Severna Mitrovica odbijaju ovu peticiju - kaže za "Vesti" Ksenija Božović, potpredsednik GI SDP Olivar Ivanović.

Iako u Kosovskoj Mitrovici postoji više lokalnih medija, o tome šta se dogodilo saznalo se sutradan, kada je lokalni portal KOSSEV.info objavio obiman izveštaj sa zasedanja SO Mitrovica Sever zajedno sa tonskim zapisima.

Ubrzo se oglasila Srpska lista ističući da će "i Ivanović i svi nevino stradali građani opštine dobiti ulicu", "na predlog odborničke grupe Srpske liste".

Suprotno tonskim zapisima, tvrde da se na sednici uopšte nije raspravljalo o tome da Ivanović dobije ulicu.

Reakcija direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića je bila još oštrija, pa tvrdi da su "neistinu plasirali lokalni mediji pod političkim i tajkunskim uticajem, sa jasnim političkim motivima" i da je "žalosno što se pojedini krugovi i dalje ne ustežu da eksploatišu tragediju jedne porodice i celog našeg naroda na KiM".

- Žalosno je što se na ovakav način o Oliveru raspravlja. Kao što je i žalosno da građani ne mogu da odluče da Ivanović dobije ulicu, već i to mora da uradi Srpska lista - zaključuje Ksenija Božović.

Sve je lako proveriti

- Ne mogu da komentarišem, jer je niti razumem, niti prepoznajem bilo koji medij na srpskom jeziku na KiM-u pod takvim opisom koji je imao prilog sa ove sednice. Ne razumem zato što ne znam i na koju netačnu informaciju je reagovao. Svi lokalni mediji koji su objavili prilog, uključujući i naš portal objavili su tačnu informaciju - SO Severna Mitrovica odbacila je peticiju koju je podnela GI SDP da ulica u Mitrovici ponese ime po ubijenom Oliveru Ivanoviću. To je lako proverljivo i na našem sajtu, postoji dokument, audio-zapis, pored tri novinara koji su pratili, uključujući i našeg - kaže za "Vesti" Tatjana Lazarević, glavna i odgovorna urednica portala KOSSEV.info, povodom Đurićevog napada na medije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online