Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.07.2018.
11:16
Vestionline A

Stamatović: Vučić organizuje kontramiting - hoće li na Zlatiboru udariti Srbin na Srbina?

"Susret u Vladi Srbije smo završili pre nego što smo ga i otpočeli, jer sam zahtevao da, ako smo već mi Zlatiborci pokazali da smo za dijalog i otkazali, još pre mesec dana, za 2. jul zakazanu protestnu "šetnju do Beograda", ne može onda famozni Vučićev vladar iz senke Darko Glišić da, nakon toga, iznebuha, za danas organizuje nekakve kontramitinge i pokušaj agresije na slobodnu teritoriju Zlatibora, potpisujući monstruozne optužnice i poternice protiv čajetinskog rukovodstva", izjavio je, posle jednominutnog "sastanka" sa ministrom Branko Ružićem, predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

A. Čukić
Aktivisti Srpske napredne stranke (Foto: Arhiva)

Stamatović je podsetio da su, kao znak dobre volje, na molbu premijerke Brnabić, u četvrtak, predstavnici lokalnih samouprava Paraćina, Šapca i Čajetine odložili raspravu u Savetu Evrope o pritiscima na ove zajednice.

- Hvala ministru na korektnosti i spremnosti na razgovor, ali i Paunović i Zelenović i ja smo napustili sastanak, pošto Ružić ne može da utiče na raspojasane naprednjake i zato smatram da je, od ovog trenutka, sva odgovornost za ono što se dešava ili se, ne daj Bože, može otrgnuti kontroli - na Srpskoj naprednoj stranci! -  rekao je Stamatović i dodao:

- Ova provokacija, ova najava kontramitinga liči na onaj nesrećni 24. decembar 1996, kada su Milošević, Mira Marković, Vulin, Željko Mitrović i ostala kamarila bili pripravni da udare na sopstveni narod koji je protestvovao zbog izborne krađe. Sve ovo pokazuje da Vučićev režim ne poštuje ni Ustav ni zakon ni demokratske institucije i da, ako ne može milom, onda silom želi da ugasi i poslednja tri svetla u tunelu zvanom Srbija - rekao je Stamatović.

On je objasnio da naprednjacima nisu svete ni kosti srpskih stradalnika iz oslobodilačkih ratova, pošto bestijalno podmeću čajetinskoj lokalnoj upravi da je, navodno, "dala pod hipoteku i spomenik partizanima", dok istovremeno taj isti SNS koristi poznato Studentsko odmaralište na Zlatiboru kao "generalštab svojih odreda za puč u Čajetini". 

Stamatović je podsetio da je imao nameru da, u ime Opštine Čajetina, između ostalog, zahteva da se van snage stavi antiustavno i protivzakonito doneta Uredba o proglašenju Parka prirode ''Zlatibor''; da prestane da se opstruiše izgradnja zlatiborske "Gold gondole" i da se tako "otkoči" budući razvoj Zlatibora i cele Zapadne Srbije; da odgovorni ljudi u Vladi i ministarstvima poštuju procedure jer Ustav i zakoni moraju da važe i za njih, i da ne donose političke odluke, na štetu opštine Čajetina i njenih građana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online