Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.06.2018.
12:42
Vestionline, Tanjug A

Arifi: Maligne izjave o budućnosti Kosova nisu ništa novo za nas

Šef prištinskog pregovaračkog tima u tehničkom dijalogu sa Beogradom, Avni Arifi, tvrdi da su izjave srpskih zvaničnika uvek u suprotnosti sa, kako je rekao, duhom i karakterom dijaloga.

youtube.com/Tribuna Channel
Avni Arifi: Ili će se sprovesti svi sporazumi ili neće ni jedan

On je to rekao reagujući na izjavu šefa vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Ðurića, koji je komentarišući jučerašnju Arifijevu izjavu da je Priština odbila da učestvuje u novoj rundi dijaloga krajem sedmice u Briselu, te dodao da su takve izjave "opasne i neodgovorne", baš kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovoj sadržini.

- Srbija nastavlja da sprečava primenu energetskog sporazuma i sve relevantne zainteresovane strane, uključujući i zvanični Berlin u potpunosti su svesne toga. Ova međunarodna senzacija im se svakako nije dopala i pregovora neće biti, tako da maligne izjave o budućnosti Kosova nisu ništa novo za nas - rekao je Arifi, preneo je portal Ljajmi.net.

Arifi, kako se navodi, kaže da su poruke Beograda uvek i u potpunosti protivni karakteru dijaloga.

Ljajmi penosi da je Arifi rekao da Priština ostaje posvećena ispunjavanju međunarodnih obaveza.

- Kosovo ostaje posvećeno ispunjavanju svih međunarodnih obaveza, ali istovremeno tražimo bez izuzetka ispunjavanje svih obaveza drugih. Vremenski period jednostranog sprovođenja sporazuma je istekao - naveo je Arifi.

Arifi je, naime, sinoć izjavio da je Priština odbila da učestvuje na sastanku u Briselu krajem sedmice, koji je trebalo da bude posvećen osnivanju Zajednice srpskih opština.

- Sastanak je bio zakazan za 7. jun, ali mi smo ga odbili. Mi insistiramo na dijalogu i insistiramo da se govori o svim temama. Dok je delegacija Srbije rekla da je jedini razlog za učešće u razgovorima formiranje Asocijacije opština sa srpskom većinom. Mi smo tu za sve sporazume. Ili će se sprovesti svi sporazumi ili neće ni jedan - rekao je Arifi.

Arifi je rekao da je u zahtevu za dijalog poslato nekoliko tema o kojima bi trebalo nastaviti tehnički dijalog.

I kosovski premijer Ramuš Haradinaj je u petak rekao da je dijalog sa Beogradom prekinut jer je, kako je ocenio, besmislen.

On je precizirao da Priština smatra da bi tema naredne runde treba da bude energetika, a da Beograd ne odustaje da jedina tema sastanka treba da bude osnivanje Zajednice srpskih opština.

Ðurić je reagujući na sinoćnu izjavu Arifija poručio da je odbijanje dijaloga od Prištine opasno i neodgovorno baš kao i negiranje preuzetih obaveza i obmanjivanje javnosti o njihovoj sadržini.

- Glavni pregovarač Prištine izgovara neverovatne reči na koje niko ne reaguje, a morali bi mnogi. On otvoreno i javno govori da Priština nema nikakvu nameru da sprovodi obaveze koje je preuzela i time dokazuje da vlasti u Prištini misle da im je apsolutno sve dozvoljeno - rekao je Ðurić ranije danas za Tanjug.

Predsednik Srbije do sada je više puta u svojim obraćanjima jasno ukazivao da sa Prištinom ne postoji nikakav sporazum o energetici.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online