Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.04.2018.
21:58
Sputnjik A

Poklonska u Beogradu: Rusija neće dozvoliti da Srbiju vređaju!

"Rusija neće dozvoliti da vređaju Srbiju, a kako je to nekad radio car Nikolaj II danas tako radi Vladimir Putin", poručila je poslanica Državne dume Rusije Natalija Poklonska, izrazivši nadu da će i za srpsko Kosovo biti uspostavljena istorijska pravda kao što je to doživeo ruski Krim.

Twitter/Dveri
Natalija Poklonska satsala se i sa poslanicima Dveri

Kosovo je Srbija, pravoslavni hramovi koje danas uništavaju su Srbija, srpski jezik koji tamo uništavaju je Srbija, rekla je Poklonska, koja se proslavila kao prva tužiteljka Krima nakon povratka tog poluostrva u okrilje Ruske Federacije.

Poklonska, čiji je dolazak izazvao veliku pažnju srpske javnosti, posebno nakon otkrića da ima srpske korene, bila je gost Odbora za dijasporu Skupštine Srbije, a dolazak u Srbiju je njena prva zvanična poseta nekoj zemlji otkad je izabrana za deputata Dume.

Pročitajte još:

commons.wikimedia.org/Press-služba Prezidenta Rossii

Lepa ruska tužiteljka: Dolazim da pronađem to srpsko selo…

Ruska poslanica sa "crne liste" SAD i EU u poseti Srbiji

Ona se zahvalila na srdačnom prijemu, uz ocenu da je Srbija veoma slična Krimu odakle je ona, podsetivši da i sama ima srpske korene.

- Poznato je da su moji preci iz Srbije, ali dugo vremena su živeli na teritoriji Rusije, od 1915. godine. Naši narodi su bratski, a najvažnije je da sačuvamo svoj identitet, kulturu, tradiciju, običaje, da čuvamo našu zajedničku veru pravoslavlje i uverena sam da će sve biti dobro, bez obzira gde živeli - rekla je ona, dodajući da će nastaviti traganje kako bi ustanovila iz kojeg su tačno mesta njeni preci.

- Ponosim se našom istorijom. Naše zemlje, Srbija i Rusija treba da doživljavaju procvat. I naši nacionalni interesi se moraju poštovati. A naše prijateljstvo treba da cenimo, čuvamo, poštujemo i jačamo - poručila je ruska poslanica.

I zdanje Skupštine Srbije, podsetila je Poklonska, projektovao je arhitekta Nikolaj Krasnov koji je mnogo gradio i na Krimu, između ostalog Livadijski dvorac, nekadašnju rezidenciju poslednjeg ruskog cara Nikolaja II.

- Sećajući se stavova koje su imali naš imperator Nikolaj II, a danas predsednik Rusije Vladimir Putin, Rusija neće dozvoliti da Srbiju vređaju. Primer za to su 1914. i 1915. godina kada se imperator Nikolaj II zauzeo za Srbiju i naš zadatak je da se sećamo toga i da se ponosimo - rekla je Poklonska.

Na pitanje da li je diplomatski prikladno da predstavnica Državne dume Rusije sa Krima dolazi u Srbiju koja je rezervisana po pitanju pripajanja Krima Rusiji, Poklonska je uzvratila pozivom novinarki, koja je to pitanje postavila, da poseti Krim.

youtube.com/Sputnjik Srbija
 

- Videćete svojim očima da je Krim Rusija. Videli biste kako danas Krim doživljava procvat. Pritom, u svakom kutku Krima sačuvane su sve nacionalnosti, a ima ih blizu 125. Osamnaesti mart 2014. godine je državni praznik u Rusiji i uspostavljanje istorijske pravde. Svaki Krimljanin se ponosi onim što se dogodilo tog dana - rekla je Poklonska, podsetivši da je krimskom referendumu o pripajanju Rusiji prethodio državni prevrat u Ukrajini.

Opisujući situaciji u Ukrajini, ona je rekla da u toj zemlji danas ne može da se koristi ruski jezik i da je prestup sve što je rusko.

- Rečeno jezikom tužioca, to je genocid nad ruskojezičnim stanovništvom u Ukrajini. Zadatak aktuelnih ukrajinskih vlasti 2014. bio je da Krim i Sevastopolj budu uništeni, zbrisani sa lica zemlje, što je upravo ono što rade u Donbasu: ubijaju decu, starce, žene, uništavaju i bombarduju naselja, spalili su žive ljude u Odesi 2. maja 2014. samo iz jednog razloga - zato što su Rusi. To je međunarodni zločin. A na Krimu smo uspeli da obezbedimo zakon, red i mir - istakla je Poklonska, što je pozdravljeno aplauzom prisutnih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online