Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.04.2018.
09:13
Vestionline, Tanjug A

Brnabićeva odgovorila Juriću: Najoštrije osuđujem nasilje nad decom

Zločin nad decom zaslužuju najstrožu kaznu, navela je premijerka Ana Brnabić u odgovoru na otvoreno pismo direktora Fondacije "Tijana Jurić" Igora Jurića.

Tanjug
 Ana Brnabić: Svesna sam da traje dugo...

- Kao predsednica Vlade imam odgovornost i u isto vreme osećam potrebu da odgovorim na Vaše pismo. Verujem da ovakva vrsta zločina zaslužuje apsolutno najstrožu kaznu i za mene tu nema nikakve dileme - napisala je ona.

- Najoštrije i bez ikakve zadrške osuđujem nasilje, a posebno nasilje nad decom. Dužnost i obaveza svih institucija je da osiguraju da ubice dece, nasilnici i silovatelji budu najstrože kažnjeni - dodala je premijerka u odgovoru. 

Ona je poručila da je država odlučna i da je Ministarstvo pravde angažovano na ovome. 

- Svesna sam da proces traje duže nego što ste očekivali, ali samo iz jednog razloga - da dobijemo dobar zakon, koji kada bude usvojen, neće biti osporavan. Važno je da bude jasan i primenljiv od prvog dana njegovog važenja. Takvo rešenje će omogućiti da počinioci ovakvih zločina najstrože budu kažnjeni, bez izuzetka - navela je Brnabić. 


Ona je takođe izrazila poštovanje zbog snage i istrajnosti Igora Jurića u borbi da zaštiti drugu decu koja su potencijalne žrtve nasilja, uprkos ličnoj tragediji koju je doživeo. 

- Vaše ponašanje vredno je poštovanja jer u sebi nalazite snagu da pomognete deci, roditeljima i široj zajednici. Ja Vam obećavam da ću kao predsendica Vlade Srbije nastaviti da radim na podizanju svesti da kao društvo odlučno stanemo protiv bilo kog oblika nasilja, svaki put", istakla je Brnabićeva u pismu Juriću. 

Igor Jurić, pokretač inicijative da se u krivični zakon uvede doživotni zator za ubice dece, uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i predsednici skupštine Maji Gojković sa molbom da svojim autoritetom učine da se ta inicijativa nađe pred poslanicima. 

- Obraćam vam se lično, verujući da snagom autoriteta možete učiniti ono što je 158.560 ljudi svojim potpisom zatražilo pre šest meseci putem građanske inicijative - uvođenje kazne dožitovnog zatvora za ubice dece - navodi se u pismu. 

Igor Jurić, iz Subotice, čija 15-godišnja kćerka Tijana je ubijena u julu 2014. godine, osnovao je Fondaciju "Tijana Jurić" sa ciljem da se poboljsa bezbednost dece i sačuva uspomena na Tijanu. 

Kao rezultat, u julu naredne godine izmenjen je Zakon o policiji, nazvan "Tijanin zakon".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online