Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.04.2018.
01:15
D. Dekić - Vesti A

Rat "zločinca" i "profuknjače"

Kurvo ustaška, spodobo, izdajice, profuknjačo... Ove uvrede koje su poslanici Srpske radikalne stranke, uputili Aleksandri Jerkov, koleginici iz Demokratske stranke, odzvanjale su skupštinskom salom. Ovaj incident za deo opozicije, inače nezadovoljne što su naprednjaci podnošenjem stotina amandamana blokirali svaku parlamentarnu diskusiju, bio je i inicijalna kapisla za predlog o napuštanju skupštine.

commons.wikipedia.org/Medija centar Beograd
Verbalni linč: Aleksandra Jerkov

Aleksandra Jerkov je napadnuta, jer je pitala kada će lideru SRS Vojislavu Šešelju biti oduzet mandat, a pošto je u jednom trenutku, ostala usamljena u poslaničkoj klupi, opkolilo je i vređalo petoro poslanika SRS. Ulje na opozicionu vatru dolila je predsednica parlamenta Maja Gojković, koja koleginicu nije podržala ni po rodnom, ali ni po osnovu Poslovnika. Nije, kaže, bila u sali kada se to događalo, mada ne podržava ni verbalno ni fizičko nasilje, jer je i sama je bila žrtva napada poslanika opozicije.

- Tada je Aleksandra Jerkov komentare počinjala sa "ako se tako nešto i dogodilo". Poslednji put mi je poslanik SDS rekao "šta je, bre, ćorava", a kada sam fizički napadnuta u svom kabinetu, niko od opozicionih poslanika nije to osudio - rekla je Gojkovićeva i dodala da se fizički obračuni sankcionišu po Poslovniku, ali "toga nije bilo".

Šešelj gazio "ustašku zastavu"

Srpska radikalna stranka se juče pohvalila da je njen lider Vojislav Šešelj ispred zgrade Skupštine Srbije "oborio i izgazio ustašku zastavu", a potom u skupštinskom holu izvređao delegaciju Hrvatskog sabora.

"Sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, j... vam majku ustašku svima!", rekao je Šešelj, a potom "produžio u skupštinsku salu da obavlja svoje redovne poslaničke dužnosti".

Opozicija, međutim, nije složna po pitanju izlaska iz parlamenta koje je pokrenuo vanparlamentarni Pokret slobodnih građana Saše Jankovića s porukom "bolje na trgovima, nego u skupštinskoj sali, bolje sa ljudima na ulici, nego sa poslanicima vladajuće koalicije u parlamentu". PSG podržava samo Narodna stranka Vuka Jeremića, čiji poslanik Miroslav Aleksić kaže da će poziv na zajednički bojkot biti "lakmus papir", jer ko prihvati, pokazaće da je prava opozicija. Bojkot je, međutim, neprihvatljiv lideru Nove stranke Zoranu Živkoviću. On je zapitao šta je svrha izlaska iz parlamenta, dok je šef poslaničkog klupa DS smatra da treba dobro razmisliti, jer bi se time mogao otvoriti "prostor za sve one koji će negde glumiti opoziciju".
Napuštanje je već bila prošlonedeljna opcija opozicije pošto je Gojkovićeva udaljila sa sednice Marka Đurišića iz Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, ali su međutim samo deo, odnosno poslanici DS, NS, Nove, kluba Pokret za spas Srbije - Nova Srbija i nekoliko samostalnih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online