Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 18.04.2018.
13:31
Vestionline A

Šešelj gazio hrvatsku zastavu u Skupštini: Psovao majku ustašku!

Danas je predsednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj u zgradi Narodne Skupštine Republike Srbije cepao i gazio hrvatsku zastavu.

Tanjug
Vojislav Šešelj

Sa njim je bio narodni poslanik radikala Filip Stojanović. Kada je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, Šešelj je pritrčao, oborio steg na beton, pokušao da iscepa zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama. Pet članova obezbeđenja nisu bili u stanju da im otmu zastavu i steg, navodi se u saopštenju Srpske radikalne stranke.

Hrvatska delegacija zbog Šešelja prekida posetu

Nakon incidenta u Beogradu tokom kojeg je Vojislav Šešelj psovao hrvatsku delegaciju, koja boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, zvaničnici Hrvatske otkazali su susret sa srpskom ministarkom evropskih integracija i povukli se u zgradu hrvatske ambasade u Beogradu.

Kad su završili sa gaženjem zastave, ušli su u skupštinsko predvorje, gde se nalazila cela delegacija Hrvatskog sabora.

Šešelj im je prišao i rekao: "Sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, j**em vam majku ustašku svima!", a zatim je produžio u skupštinsku salu da obavlja svoje redovne poslaničke dužnosti, dodaju iz SRS.

Inače, hrvatska zastava je bila postavljena zbog predsednika hrvatskog Sabora, Gordana Jandrokovića, koji je došao u Skupštinu Srbije na poziv Maje Gojković.

Gojković: Šešelj ugrozio dostojanstvo Narodne skupštine

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković najoštrije osuđuje "brutalni pokušaj ugrožavanja dostojanstva Narodne skupštine Srbije i delegacije Sabora Republike Hrvatske od strane narodnog poslanika Vojislava Šešelja. 

"Iskazano nepoštavanje prema državnim simbolima Republike Hrvatske, čija se delegacija na čelu sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem nalazi u prvoj istorijskoj poseti Srbiji, nedopustivo je i predstavlja uvredu i za srpski narod koji se diči tradicijom gostoprimstva", navedeno je u saopštenju iz Kabineta predsednika Skupštine. 

Dodaje se da incidenti i provokacije te vrste, bilo da se dešavaju u Beogradu, ili u Zagrebu, kao što je bio slučaj prilikom nedavne posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića,"ne mogu i neće dovesti u pitanje čvrstu rešenost Republike Srbije da gradi i unapređuje dobrosusedske odnose sa Republikom Hrvatskom, zarad budućnosti naših građana, mira i stabilnosti u regionu".

Tanjug

Brnabić oštro o Šešeljevom gestu 

Predsednica vlade Ana Brnabić oštro je danas osudila ponašanje Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije. 

"Želim ovim putem da nedvosmisleno, direktno i najoštrije osudim ponašanje Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije. Pokušaj cepanja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vređanje članova zvaničnih delegacija koji se nalaze u prijateljskoj poseti našoj zemlji nije ponašanje koje predstavlja Srbiju".

"Kao predsednica Vlade Srbije apelujem na sve aktere na političkoj sceni da se ponašaju u skladu sa ciljevima koje smo kao društvo postavili - da idemo napred i budemo primer zemlje koja, kroz saradnju sa svima, osnažuje sopstveno društvo i aktivno doprinosi razvoju sveukupnih odnosa u regionu i Evropi, poručila je premijerka.Srbija treba da nudi rešenja za sve izazove koje imamo, umesto da neodgovornim ponašanjem ruši mostove koje gradimo", navodi Brnabić.

Nedavnom posetom predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, Hrvatskoj i sastankom sa predsednicom Hrvatske, Kolindom Grabar Kitarović, odnosi dve zemlje dobili su novu dinamiku, ukazala je Brnabić.Izjave svih naših zvaničnika, sastanci i potezi koji su nakon toga usledili dodatno su potvrdili opredeljenje Srbije da sa Hrvatskom razvijamo dobrosusedske odnose. To je put koji smo odabrali, jer je Srbija duboko posvećena regionalnoj saradnji i postizanju stabilnosti u celom regionu.  Ovakvo ponašanje ne predstavlja vrednosti Vlade Srbije i većine naših građana. 
 

POVEZANE VESTI

Sreda 18.04.2018. 15:23
Живео нам војвода Шешељ. После 50 година Титове Југославије такви се ретко рађају у Србији. Ко год данас у Србији каже нешто погрдно о Србији и о четништву да се казни. Ко то уради у Српској скупштини у затвор!!!!!!
Sreda 18.04.2018. 15:30
Живео нам војвода Шешељ!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online