Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.04.2018.
20:08
Vestionline, Tanjug A

"Beograd sve ispunio, a Priština?"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je preneo francuskom ministru evropskih i spoljnih poslova Žan-Iv Ledrijanu sve što je mogao o Kosovu i Metohiji, uz ocenu da je Beograd ispunio sve obaveze iz Briselskog sporazuma, a Priština ni jedinu koju je imala, Zajednicu srpskih opština.

Tanjug
Žan Iv Le Drijan i Aleksandar Vučić

To će, dodao je, reći i nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, jer je to istina i ne postoji neko ko to može da ospori "ma koliko se trudio".

- To je za nas teško, ali guraćemo, borićemo se - naveo je Vučić odgovarjući na pitanja novinara na pres konferenciji nakon razgovora s Ledrijanom. 

Kako je rekao, na sastanku s francuskim ministrom prošao je "tačku po tačku" Briselskog sporazuma i Impementaciong plana i ukazao na sve što je Srbija uradila.

- Možete da nađete advokate kakve hoćete, da nađete ugao kakav hoćete, ne postoji taj ko može da kaže da to nije tačno. Može li bilo ko da kaže da nismo rešili pitanje regionalne policije na severu, pitanje pravde i pravosuđa, telekomunikacija... - nabrajao je Vučić.

To je, rekao je, bilo bolno za nas, ali niko, pa ni Albanci ne mogu da kažu da to nismo rešili i upitao je ima li nekog ko može da kaže da je pitanje ZSO rešeno.

- Ne postoji niko na svetu. Pet godina jedina stvar koju Srbi treba da dobiju nije pomerena sa mrtve tačke, ostala je mrtvo slovo na papiru - konstatovao je predsednik Srbije, a kako kaže, učestvovao je u svim razgovorima i zna napamet šta je predviđeno.

- Ako nam kažete da sve mora da bude usklađeno sa kosovskim ustavom, šta ćemo vam mi tamo uopšte? To znači da su ljudi na Kosovu na to imali pravo i pre četiri-pet godina, pa o čemu mi uopšte pregovaramo? - upitao je Vučić.
Navodeći da je danas bio predivan dan, da je položen još jedan kamen temeljac, da se razgovara o metrou, primetio je: "a umesto da se radujemo uspesima, svi smo opterećeni zbog ZSO".

Zato smatra da ne treba da ostavljamo zamrznuti konflikt, već da ga rešavamo, da nam to ne bi opet za nekoliko godina kad budemo imali uspehe uništilo raspoloženje i energiju i odnelo nam sve drugo.

Zahvalio je Ledrijanu što ga je saslušao i dodao da je izneo činjenice, ali da francuski ministar ne mora da se saglasi.

- Hvala mu što je želeo da nas sasluša, to poštujemo, kao i francuski stav koji nije uvek isti kao što je naš po pitanju Kosova i Metohije - rekao je Vučić.

Na pitanje da li je upoznao francuskog ministra o kampanji koja se "u opozicionim medijimam, a koje EU često podržava, vodi protiv njega zbog koncesije za aerodrom 'Nikola Tesla'", Vučić je rekao da nikada ne govori ništa protiv bilo koga iz naše zemlje pred strancima, za razliku od drugih.

- Nisam "baba narikača", kao neki drugi, da govorim protiv svojih protivnika.. Oni to nisu govorili zbog francuskog "Vansija", već tako, jer moraju nešto da kažu, a to uvek mora da bude protiv, pošto ništa drugo i ne znaju - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online