Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.04.2018.
16:58
kurir.rs, Vestionline A

Vučić i Čović saglasni: Rešiti pitanja granica, pa da zajedno gledamo u budućnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas posle podne u Mostar, gde se sastao sa hrvatskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, a po završetku susreta usledilo je zajedničko obraćanje medijima.

Tanjug
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik BiH Dragan Čović

Dvojica zvaničnika saglasila su se da je saradnja Srbije i BiH na putu napretka i da je u cilju obe zemlje da što pre reše otvorena pitanja, pri čemu su akcentovali konačno razrešenje granica.

Član Predsedništva BiH Dragan Čović je istakao da je neophodno i unaprediti saobraćajnu i energetsku infrastrukturu i da je saradnja dveju država na dobrom putu, što je dokazao i Privredni sajam u Mostaru.

- Mislim i da robnu razmenu možemo podići na viši nivo i radujem se sutrašnjem sajmu koji će otvoriti upravo predsednik Vučić - poručio je Čović po završetku sastanka iza zatvorenih vrata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se na ukazanom gostoprimstvu i podvukao da je Dragan Čović "veliki prijatelj i uvek dobar domaćin".

- Mostar je primer saradnje, budućnosti i dobrih privrednih kontakata. Od 2005. godine smo udvostručili našu trgovinsku razmenu, što je dobro i za BiH i Srbiju.  Želimo da zajedno gledamo u budućnost na jedan drugačiji način, govorili smo o odnosima naših naroda kako bismo prevazišli neke probleme iz prošlosti. Hvala Draganu što nas je pozvao da budemo zemlja partner na 21. Sajmu u Mostaru i mislim da je Srbija svojim angažmanom pokazala koliko joj to znači. Čestitam domaćinima i što su uspeli da dovedu Bojka Borisova, to govori o značaju onoga što ovde zajedno radimo. Očekujem da odnosi između Srba, Hrvata i Bošnjaka napreduju u budućnosti, a mi ćemo ih uvek poštovati i raditi sve da u miru obezbedimo bolju ekonomsku budućnost - naveo je predsednik Vučić.

Za njihov susret vladalo je veliko medijsko interesovanje, te je ogroman broj televizijskih i novinarskih ekipa sačekao šefa srpske države ispred sedišta hrvatskog člana Predsedništva BiH.

Vučić u Mostaru sutra otvara 21. Međunarodni privredni sajam, na kojem će se Srbija, kao zemlja - partner, predstaviti kroz učešće više od 60 najjačih srpskih kompanija, kao i pratećim kulturnim programom. Pored ekonomije i bilateralnih i regionalnih tema, predsednika u Mostaru očekuju i značajni politički razgovori, budući da će sutra razgovarati sa Bojkom Borisovim, predsednikom Bugarske koja predsedava EU, a jedna od tema mogla bi da bude predstojeći Samit EU - Zapadni Balkan, u Sofiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online