Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 01.04.2018.
20:24
Vestionline A

"Rekonstrukcija Vlade sačekaće stabilnija vremena,nikada nisam videla Vučića toliko razočaranog"

Premijerka Srbije Ana Brnabić navela je da je imala jako dug sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da ga nikada nije videla “toliko razočaranog“.

Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic

Situacija je sve teža, i sve teže je očuvati mir i stabilnost, rekla je premijerka.

Ona je navela, gostujući na RTS, da je najviše vremena na tom sastanku bilo reči o situaciji na Kosovu i Metohiji.

“Najiskrenije, nikada nisam videla predsednika toliko razočaranog reakcijama naših partnera. Situacija je teška poslednjih nedelja i mislim da je sve ono što se dešavalo nešto što je svojevrsan presedan“, rekla je ona.

Kako je dodala, i ona je sama razočarana nedostatkom reakcije partnera Srbije, da nije čula nikakvu osudu zbog hapšenja direktora Kancelarije za KiM, a da je očekivala “oštru“.

- Imali smo težak ponedeljak, tešku sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Predsednik je tada razmišljao hladne glave, bez emocija, da je pustio emocije da uzmu maha situacija se ne bi dobro završila - rekla je ona.

Brnabićeva navodi da je bila optimista i da je poziv predsednika na unutrašnji dijalog jasna poruka da je Srbija sprena na dijalog, ali da situacija postaje sve teža.

- Kad smo u ponedeljak imali predstavnike Kancelarije za KiM na Kosovu da razgovaraju o miru, napadnuti su puškama, dugim cevima, imali smo otmicu Marka Đurića, a ti ljudi su išli da razgovaraju o kompromisu - rekla je ona.

Na pitanje da li postoje neka nova saznanja kada je u pitanju taj slučaj, premijerka navodi da postoje saznanja, te da je Priština imala apsolutnu podršku svojih partnera, međutim nije htela da precizira tačno o kome je reč.

- Mislim da svi znamo ko su ti partneri. Mislim da svi znamo zašto nije implementiran Briselski sporazum. Evropska unija mora da pritisne kako bi se sporazum implemetirao i od toga nećemo odustati - navela je ona.

Kako kaže, Vučić vodi razgovore i sa EU i SAD i Srbija neće odustati od svojih nacionalnih interesa, ali je “sve teže očuvati mir, stabilnost“.

- Teško je očuvati jedan racionalni pristup Srbije kada imate apsolutno nepoštovanje dogovora, nepoštovanje čak i dogovora kada su u pitanju najprostije stvari, na primer Marko Đurić koji je tri puta slao obaveštenje, a napadnut je tamo - dodala je Brnabić.

Kada je u pitanju odluka Španije, Rumunije i Kipra da ne učestvuju na samitu u Sofiji zbog učešća takozvane države Kosovo, Brnabićeva navodi da Kosovo ne može nigde da nastupa kao država.

Na pitanje o rekonstrukciji vlade, Brnabićeva navodi da su se Vučić i ona dotakli te teme, međutim, saglasili su se da sada postoje “preča posla“.

- U ovom trenutku je bitno nacionalno jedinstvo, izuzetno je teška situacija, rekonstrukcija će sačekati neka stabilnija vremena -  naglasila je predsednica Vlade.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.04.2018. 21:50
Vučić jako razočaran!!! Е то ће бити од помоћи Српском Народу што је Вучић разочаран. Цела Србија се растужила због Вучића и неће моћи да спава. Чувај га Ана да се не обеси наш Вучић. А то се већ десило понеком политичару после 90-их.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online