Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.07.2010.
20:00 >> 23:10h
Vestionline A

"Izvinite, nismo znali da Beograd nije na Kosovu..." Niste? Očekujte tužbu!

Povodom grube greške Internet putničke agencije "Opodo", na čijem sajtu je navedeno da je aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu na Kosovu, naši čitaoci su preduzeli prve korake i zapretili neprofesionalnoj agenciji tužbom ako ne ispravi grešku!

Naime, najpre je u utorak u našu redakciju stigao mejl čitateljke D. M, koja je ustanovila da, kada pokuša da kupi kartu preko agencije "Opodo" za glavni grad Srbije, dobija podatak da se naša zemlja zove Kosovo!

 


A onda, neposredno po objavljivanju ove vesti na našem internet portalu, počela su i prva javljanja čitalaca, zgroženih nekulturnim, neznalačkim i neprofesionalnim odnosom jedne strane kompanije prema jednoj zemlji i narodu. Nije sve ostalo samo na izlivima nezadovoljstva - u našu redakciju stigao je i mejl jednog čitaoca, po profesiji advokata, koji je uspostavio kontakt sa agencijom "Opodo" i zapretio da će istu tužiti ako greška ne bude ispravljena!

Ukratko, naš čitalac je "Opodu" uputio tekst otprilike ovakve sadržine:

"Pozdrav. Pokušao sam da bukiram let za Beograd u Srbiji, ali sam pronašao ovaj aerodrom: Beogradski Nikola Tesla Aerodrom, Beograd, Kosovo (BEG).


Pre svega, Beograd je u Srbiji, a ovo što ste vi dali kao opciju je povreda ljudskih prava. S obzirom na to da sam advokat, razmatram opcije kako bih tužio vašu kompaniju ako to ne ispravite odmah.


Ako je ovo iskrena greška, ceniću bar formalno izvinjenje srpskom narodu, koje mogu, u vaše ime, da prenesem novinskim agencijama. Međutim, ako odlučite da ne ispravite grešku, možete ostati uvereni da ćemo vas tužiti zbog diskriminacije..."

Ovoga puta mesta neprofesionalnosti nije bilo - verovatno shvativši kako su se nepristojno poneli, uz pretnju tužbom, odnosno lošim publicitetom i gubitkom novca, predstavnici "Opoda" su brzo odgovorili... I tako, zahvaljujući našem čitaocu, u sredu smo dobili izvinjenje u mejlu sledeće sadržine:

"Dragi gospodine,


Hvala vam na vašem mejlu. Najpre bismo se izvinili ako ste pomislili da je ’Opodo’ namerno uvredio srpski narod. To je greška u našem sistemu i to smo pokušali da ispravimo, ali ovaj problem ćemo morati da rešimo van radnog vremena. Zakazali smo popravku za večeras.


Izvinjavamo se ako ste osetili da je ovo diskriminacija protiv bilo čijih ljudskih prava, ovo je bila nenamerna greška koju ’Opodo’ pokušava da reši što je pre moguće.


Srdačno Vas pozdravljamo"

I - popravljeno!

A onda, u sredu oko 22.30h, ko je želeo da pogleda da li je pretnja tužbom ozbiljno shvaćena - imao je šta i da vidi - agencija "Opodo" je ispunila obećanje i napisala da se Beograd nalazi u Srbiji. Eto, naučili su i oni nešto novo...

Internet stranica "Opoda" sa Beogradom i ispravnom zemljom u kojoj se nalazi...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online