Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 26.03.2018.
21:24 >> 21:42h
Vestionline, Tanjug A

Vučić: Albanski teroristi hteli da pokažu da mogu da zauzmu sever

Teroristi obučeni u policijske uniforme specijalnih jedinica nepostojeće države Kosovo hteli da pokažu da mogu da zauzmu sever Kosova, kaže Aleksandar Vučić.

Tanjug
Brutalna provokacija, Đurić poštovao proceduru: Aleksandar Vučić

Kako kaže, to su radili uz podršku Euleksa i "na dva vozila jedinice ROSU, bila su dva vozila Euleksa".

Vučić je istakao da je hapšenje Đurića brutalna provokacija i čin bezumnja, odnosno najteži kriminalni akt, koji su prištinske vlasti očigledno podržane od pojedinih zemalja sprovele na KiM.

Dodao je i da se ta "banda terorista" kada su ga uhvatili slikala, kao da je to trofej. Kako je naveo Vučić, protiv svi koji su učestvovali u ovoj akciji, uključijući i neke Srbe, odgovaraće pred srpskim organima.

EPA//Valdrin Xhemaj

Hapšenje Marka Đurića

- A ne znaju kako su ponizili sebe. Ti teroristi uhvatili mučenog Marka Đurića, vode ga a drugi teroristi mu zvižde. Preživeo je Đurić, ali mi nećemo preći preko toga. Svi koji su učestvovali u tome odgovaraće pre d držanim organima Srbije. I dva lica srpske nacionalnosti koja su pomagala albanskim teroristima za otmicu Marka Đurića, svi će odgovarati Srbiji - istakao je Vučić. 

On se posebno obratio građanima na severu Kosova. 

- Pozivam građane na severu Kosova da budu mirni i spokojni jer albanski teroristi neće uspeti da preduzmu ništa protiv njih, ni oni ni njihovi zapadni partneri. Srbija nikome neće da preti, ali neće ni dozvoliti nikome da uništi njen narod. Nikome nećemo dozvoliti da ugrozi bezbednost naših građana. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je i da je razgovarao s Markom Đurićem. On je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost obavestio javnost i prisutne novinare da će Đurić biti primljen u neku od srpskih zdravstevnih ustanova, jer ga je direktor Kancelarije obavestio da ima "nekih problema zdravstvenih". 

- Ne moramo da plačemo i kukamo sada - dodao je Vučić, poručivši da ćemo to prepustiti nekom drugom.

Poštovane sve procedure

Vučić je tokom obraćanja medijima nakon hapšenja Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici rekao da je Srbija “poštovala sve međunarodne akte” i da je na vreme obavestila Prištinu o nameri srpskih zvaničnika da odu na Kosovo. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je Priština preduzela brutalni čin bezumlja i najteži kriminalni akt hapšenjem Marka Đurića, očigledno uz podršku pojedinih zemalja.

On je u obraćanju posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da Marko Đurić nije ilegalno otišao na Kosovo i Metohiju, kako lažno navodi Priština, da je obaveštenje o tome poslao 75 sati pre poslaska za KiM, iako, prema sporazumu, to treba da uradi na 24 sata pre posete.

- To je urađeno, kao i uvek, u skladu sa procedurom.

Vučić je kazao da su nadležni organi na KiM dobili obaveštenje da će Đurć i još dve osobe iz Kancelarije za KiM i njihov vozač doći na KiM.

- Ovde se ne traže dozvole, već da ih obaveštavamo. Ako ja idem, potrebna su 72 sata unapred za obaveštenje, a za Đurića 24 sata, pošto spada u treću kategoriju prema sporazumu - naglasio je Vučić.

U prvoj kategoriji su, kako je objasnio, predsednik Srbije, premijer, predsednik skupštine, ministar spoljnih poslova, unutrašnjih i odbrane.

Srpska lista da razmisli hladne glave

Predsednik Srbije pozvao je Srpsku listu da hladne glave razmisli o tome da li će ili ne ostati u albanskoj vladi u Prištini, ali i poručio da je, što se nastavka dijaloga tiče, besmisleno o tome danas govoriti. On je rekao da će i odluke oko nastavka dijaloga donositi hladne glave, ali će svi postulati ubuduće biti drugačiji.
- Lažu nedvosmisleno kada govore o ZSO, kao i oni koji ih podržavaju - rekao je Vučić.
Njihov plan je, kaže, da ZSO bude kao NVO i da kažu da nije u skladu sa njihovim ustavom.
- Baš nas briga za njihov ustav - poručio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 26.03.2018. 21:31
Albanski teroristi s kojima ti pregovaraš već davno imaju pravo i na sever i na jug a uskoro i na Preševo i taj deo Srbije gde živi ta po,ganija.Zar ti to predsedniče do sada nisi uočio'
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online