Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 21.07.2010.
18:20
Tanjug A

Radikali: Recite NE gej paradi!

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas da bi iz bezbedonosnih razloga trebalo odustati od održavanja Parade ponosa u Beogradu "jer se radi o manifestaciji visokog rizika".

 Članovi Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost sastali su se sa predstavnicima Gej strejt alijanse
 

Martinović je novinarima u Skupštini kazao da "SRS ne bi hteo da se desi bilo šta što bi moglo da dovede u pitanje bezbednost samih učesnika Parade ponosa i drugih građana, ali da to objektivno može da se desi".


"Bilo bi razumna odluka da se od Parade ponosa odustane zato što objektivno može da se desi nešto što verovatno niko razuman u Srbiji ne bi želeo da se desi", rekao je Martinović.


Članovi skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost, koji su se danas u Domu Narodne skupštine sastali sa predstavnicima Gej strejt alijanse, podržali su održavanje Parade ponosa i poručili da će državni organi učiniti sve kako bi se osigurala bezbednost učesnika te manifestacije.

Odbor Skupštine Srbije podržao gej paradu

Članovi skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost podržali su danas održavanje Parade ponosa i poručili da će državni organi učiniti sve kako bi se osigurala bezbednost učesnika te manifestacije.

 Sastanku nisu prisustvovali predstavnici opozicionih stranaka, sem poslanika DSS Željka Tomića koji je bio prisutan na početku, ali je ubrzo napustio sastanak

Predsedavajući Odbora Dušan Bajatović je u obraćanju predstavnicima Gej strejt alijanse na čiju je inicijativu i održan sastanak, rekao da se uopšte ne dovodi u pitanje, ni od strane vladajuće političke elite u Srbiji, ni do opozicionih političkih stranaka ili njihovog najvećeg broja, da treba omogućiti da se Parada ponosa održi.


"Ovde je na ispitu država Srbija i mi ne smemo da dozvolimo da neke manjinske i ekstremne grupe, a to sigurno nije odnos većine srpskog društva prema pitanjima koje vi otvarate, ovaj put odnesu pobedu, Ali i vama i nama je jasno da nad tim grupama ne drži kontrolu ni policija, ni služba državne bezbednosti ni poslanici", rekao je Bajatović.


On je kazao da će te ekstremne grupe imati svoje delovanje, ali da je na državnim organima da ovaj put učine sve kako bi osigurali bezbednost učesnika Parade ponosa.

Član Odbora, poslanik DS Konstantin Samofalov, kazao je da je siguran da će Srbija pokazati da je demokratsko i civilizovano društvo a Meho Omerović iz SDP je naglasio da je država na ispitu i da se mora poslati jasna poruka da će biti sprečeni ekstremisti i nasilnici "jer ne smeju oni biti jači od države".


Članovi Odbora su se dogovorili da u radnom telu koje će se baviti organizacijom Parade ponosa bude i jedan član tog odbora, a njihov predstavnik će biti Marko Đurišić iz DS.


Predstavnik Gej strejt alijanse Mirjana Bogdanović je kazala da su inicirali ovaj sastanak kako bi i sa članovima Odbora razgovarali o tome kako bi Parada ponosa ove godine bila uspešno održana i kako bi Beograd postao jedan od mnogih gradova u Evropi i svetu koji imaju uspešnu i bezbednu Paradu ponosa.


Ona je dodala da je kampanja, kako bi se održala uspešna i bezbedna parade, ove godine počela na vreme i navela da su razgovarali sa svim važnim državnim i političkim činiocima i izrazila zadovolstvo do sada postignutim u tim kontaktima.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.07.2010. 23:02
potpunno pogresno.te nesrecnike treba pustiti da odrze tu njinu "paradu", svi normalni ih trebaju bojkotovati.dakle,marsrutom gde se budu kretali jednostavno da nema nikoga,jednostavno zamisliti da se tu nalaze "pacijenti" oboleli od najteze zarazne bolesti. svaka konfrontacija ide njima u prilog.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online