Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 18.03.2018.
09:31
b92.net, Vestionline A

"Predsednik Srbije davno me je naučio da je semafor važan"

Mediji su poslednje, a SNS prvo mesto za pitanje eventualne rekonstrukcije, jer je SNS dao poverenje svakom od nas da radimo u Vladi, ili da vodimo Vladu.

Tanjug
Zorana Mihajlović hvali predsednika na sve strane

To je izjavila potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

- Predsednik moje stranke i predsednik Srbije davno me je naučio da je semafor važan. Rezultati su važni. Iza mene stoje rezultati koji su merljivi bilo u kilometrima auto-puteva, pruga, bilo u rastu građevinske industrije, broja izdatih građevinskih dozvola i otvorenih gradilišta. A da li će me smenjivati, govoriti laži o meni, praviti od mene nekakvo čudovište u nekim medijima - sigurno hoće. Ne sećam se da je ijedna rekonstrukcija prošla bez toga - rekla je Mihajlović. 

Ona dodaje da red i rad nekima ne odgovaraju jer se onda vidi koliko ko ne radi ili nema rezultata. 

- Rezultat nije broj pojavljivanja u medijima, broj slika na fejsbuku ili poruka na tviteru. Poštovanje koje ima predsednik naše stranke i predsednik Srbije, poštovanje koje zasigurno ima i jedan broj članova Vlade, nije nastao funkcijom, već velikim radom - smatra Mihajlović. 

Ona je dodala da se o rekonstrukciji Vlade nije govorilo ni u SNS, ni na sednici Vlade, i naglasila da promene, da bi imale rezultat, "ne bi smele da budu pitanje bilo čijeg hira, inata, pokušaja stvaranja klanova ili reciklaže tuđih izjava kako bi se dobio neki medijski poen". 

Na pitanje šta je tačno htela da poruči premijerki izjavom da će se o rekonstrukciji razgovarati unutar SNS, Mihajlović kaže da se ne bavi slanjem poruka kroz medije i da je jedno kad mediji spekulišu o rekonstrukciji, i to je njihovo pravo, a drugo kad visoki zvaničnik Vlade kaže da je "rekonstrukcija otvoreno pitanje". 

Jasno kažem da će o rekonstrukciji odlučiti SNS i predsednik Vučić. Sve članove Vlade, pa i premijerku koja je vanstranačka ličnost, predložio je predsednik Vučić, i za to dobio podršku predsedništva stranke.

Tako će biti i sa drugim mogućim promenama u Vladi. Sve su to normalne procedure u političkim demokratijama, tako je u Nemačkoj, tako je i u Srbiji”, rekla je ona. 

Na pitanje o odnosu sa premijerkom, Mihajlović odgovara da je svima zanimljivije da snime da li je neprimereno napravila grimasu nego da se govori o tome koji su ciljevi Vlade, koliko smo uradili, može li brže. 

- Smatram i sigurna sam da može mnogo brže, odgovornije, efikasnije i organizovanije. Ja sam profesionalac u svom poslu i predsednica Vlade i ja imamo upravo takav odnos. Svako ima svoja zaduženja i na tome radi. Kad neke stvari ne mogu da se reše, onda se očekuje od premijerke da donese odluke - objašnjava ona. 

Prema njenim rečima, odugovlačenje, strah i hod samo po utabanim stazama najmanje donose prosperitetu. 

- Da smo se tako ponašali, nikada ne bismo krenuli u fiskalnu konsolidaciju ili elektronsko izdavanje građevinskih dozvola i danas ne bismo imali uređene finansije i ne bismo bili 10. na svetu po izdavanju građevinskih dozvola, niti bismo imali najveći priliv stranih direktnih investicija - objasnila je Mihajlović. 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online