Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.07.2010.
16:48 >> 17:53h
Vestionline A

SNS: Tadiću, kaži šta će biti posle mišljenja MSP?!

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić pozvao je danas predsednika Srbije Borisa Tadića da sutra sazove javni sastanak predstavnika parlamentarnih i političkih stranaka, na kojem bi rekao šta bi želeo da uradi posle saopštavanja mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Šta posle: Tomislav Nikolić
 


"Mislim da je vreme da Srbija sazna šta ko misli, kako prihvata tu odluku i šta će da odluči povodom mišljenja suda", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, SNS je spremna da pomogne, da sedne za sto i razgovara sa vlastima o svim stvarima koje se tiču isključivo Srbije, a koje nisu stranačke, kao što je pitanje Kosmeta.


"Možda ćemo izgubiti nešto od popularnosti ako sednemo sa njima da razgovaramo, pošto su uvek odbijali da razgovaraju sa nama kad su važne stvari u pitanju, ali koga je danas, osim (Mlađana) Dinkića i dela Demokratske stranke, briga za popularnost", konstatovao je Nikolić.

Nikolić je naveo da je SNS spremna da pomogne Srbiji u sprovođenju programa o daljoj sudbini Kosova i Metohije, Srbije, Republike Srpske i svih pitanja od važnosti za zemlju, a koji je prihvatljiv i za tu stranku.


Govoreći o susretu delegacije SNS sa komesarom sa proširenje EU Štefanom Fileom u Briselu, pre dva dana, Nikolić je ponovio da su od Filea dobili jasnu izjavu da ni on, ni Evropska komisja nikada nisu postavili uslov Srbiji da se opredili prema nezavisnosti Kosova i Metohije da bi mogla da nastavi priklučenje Uniji.


"Oni očekuju sutrašnji dan i odluku Međunarodnog suda pravde i pripremaju izjavu EK, koja će biti u skladu sa odlukom i koja bi mogla, prema mom mišljenju, da bude dobar osnov za razgovore vlasti u Beogradu i privremenih institucija Kosova sa kojima očigledno treba da otpočnu razgovori", rekao je Nikolić.

"Bilo bi dobro da se svi potpišemo ispod onoga što želimo da Srbija uradi posle sutrašnje odluke Međunarodnog suda pravde o jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova i Metohiji, da izložimo i pronađeno zajedničke stavove i da ih obznanimo građanima Srbije", rekao je Nikolić i dodao da potom građane treba pitati šta o tome misle.


Nikolić je na konferenciji za novinare rekao da se nije susretao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i da sa njim o ovim pitanjima još nije razgovarao, ali da misli da bi predsednik trebalo da, posle sutrašnje odluke MSP, sazove sastanak sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka.


On smatra da bi predsednik Tadić trebalo da kaže šta namerava da uradi posle odluke MSP, a idealno bi, kazao je on, bilo kada bi svi zajedno uradili ono što želi Srbija.


"Jer, ako se na pitanju Kosova i Metohije Srbija sutra podeli, nikada više nećemo moći da se pomirimo", smatra Nikolić.


Lider stranke, za koju kaže da je jedina koja može da pobedi Demokratsku stranku, ne veruje da će odluka MSP biti takva da bi građani mogli da se previše raduju ili, pak, tuguju.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online