Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.02.2018.
18:18
D. Dekić - Vesti A

I Bin Laden u kampanji

Dobro poznata priča o zapadnom udaru na stabilnost Srbije, obiluje atentatima, državnim udarima, ali i špijunažama trese srpsku javnost skoro mesec dana. Možda je slučajnost, da se ponovo poklopila sa kampanjom za beogradske izbore, 4. marta, ali već danima se u filmskom maniru provlače razne priče o hapšenju stranaca.

Tanjug
Predizborne teorije zavere: Policija hapsi strance

Poslednja je da su pripadnici Vojne policije, BIA i MUP, uhapsili devetoro stranaca, a pre njih je početkom meseca, uhapšen bivši pripadnik Američkih mornaričkih foka i potencijalni "atentator".

Za kratko vreme je odjeknula i treća vest da je belgijski novinar Filip Bertašon oženjen Srpkinjom, posle decenije izveštavanja iz Beograda, naprasno postao "bezbednosna pretnja" za Srbiju i njene građane, pa mu je zapretilo proterivanje iz zemlje.

Srećom, imao je dobru zaštitu prvog u Srbiji, pa je obradovan vešću o produžetku vize. Oglasio se i lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić i priznao naciji da je, zbog ovog Belgijanca, zvao ministra policije Nebojšu Stefanovića i...

- Samo sam rekao, ljudi koji se bave novinarskim poslom, nema šta vi iz BIA da radite oko njih i nema šta MUP da radi, osim ako nisu počinili krivično delo. Svi su dobrodošli i neka rade svoj posao kako hoće - objašnjavao je Vučić kako je spasao novinara koji mu se zahvalio.

Predsednik Srbije je komentarisao i hapšenje američkog specijalca.

- Zamislite da nađete tipa iz tima 6, koji je tamo jurio za Osamom bin Ladenom u Avganistanu, i nađete ga sa brušenim pištoljem ovde, i nađete kriminalne veze koje su mu dostavile pištolj, uhapsite i te Srbe, a oni svi ćute kao zaliveni zašto je trebalo da se upotrebi. Pa nije valjda trebalo da se upotrebi za upucavanje soma ili smuđa u Dunavu - aludirao je na mogući atentat.

Malo detalja o tim dešavanjima unosi dilemu da li je reč o predizbornim teorijama zavere ili mogućoj opasnosti. Građani će verovatno kao i u prethodnim "opasnim situacijama", ostati bez odgovora.

Dronom na Vojsku Srbije

"Upali u magacin sa municijom", "Dronom snimali Generalštab", neki su od napisa koji su pratili hapšenje osmoro stranih državljana u Srbiji. O njihovoj sudbini se ništa ne zna, ali je ministar odbrane Aleksandar Vulin umirio građane da su bezbedni.
- Ne želim da pridajem veći značaj, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, i da tako veliki broj stranih državljana i veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen - naglasio je Vulin.




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online