Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.02.2018.
00:22
D. Dekić - Vesti A

Dube na glavi za glasove

Beograd se u predizbornoj kampanje za izbore 4. marta okrenuo naopačke baš kao i Srbija na majici beogradskog gradonačelnika, naprednjaka Siniše Malog, dok pred đacima u jednoj osnovnoj školi radi stoj na rukama.

Twitter/AcaSapic
Stoj na rukama: Siniša Mali

Ova sekvenca iz predizborne kampanje, okarakterisana kao "nikad kraća i nikad žešće", dovoljno govori koliko se u sredstvima i načinima pridobijanja birača otišlo daleko. A najviše je onih koja bi sudeći prema dosadašnjim kampanjama mogla da budu ludom radovanja.

Malom koji obećava investiranje u škole ozbiljno konkuriše koalicioni partner, biznismen Bogoljub Karić da će praviti stanove za svega 200 dolara po kvadratu. Povratak u realnost govori da Beograd u 21. veku još nema kompletnu kanalizaciju, pa je gradski menadžer, naprednjak Goran Vesić obećao građanima dela Rakovice nastavak izgradnje kanalizacione mreže. Problem kanalizacije, podsećaju radikali, pogađa i Palilulu, pa smatraju da treba "zasukati rukave".

- Lepo je imati Beograd na vodi, razne fontane, ali prvo osnovni uslov za život - kaže kandidat SRS-a za gradonačelnika Miljan Damjanović.

Ako Beograd ponegde baš i nema osnovne uslove za život imaće, obećava Siniša Mali, metro, čija izgradnja počinje 2020. godine. Koliko sad poverovati, ako je poznato da je isti čovek obećavao pre četiri godine da će početi 2016, a onda bio uveren da će to biti 2018. godine.

Planove je promenio i Bogoljub Karić i čak i "pojeftinio" u predizbornoj kampanji. Stanove je pre pola godine obećao baš u Makišu, odakle prema najavi Malog kreće metro, ali sada kaže da će ih graditi za 200 dolara ili oko 170 evra kvadrat, a založiće se da po toj ceni bude za roditelje sa troje dece.

Z. Raš
Jabuke za birače

Dok se Karić u najavi bori protiv bele kuge, Partija ujedinjenih penzionera u koaliciji sa Srpskom narodnom partijom u Novom Beogradu vodila je bitku za najstarije, udeljujući svakom po voćku.

Samo jedna gajbica jabuka pored dva partijska štanda naljutila je jednog penzionera koji je zapitao da li to lider SNP biznismen Nenad Popović ne može da odvoji malo više za gladne i siromašne. Ako nema dovoljno jabuka biće hleba od ovih predizbornih igara, jer je baš u kampanji pristigla radosna vest da hleb sava ostaje na 46 dinara, bar narednih pola godine, objavilo je Ministarstvo trgovine Srbije.

Gradski prevoz za mitingaše?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na mitingu naprednjaka u Železniku započeo obećanje penzionerima o povišici i u 2018, rečenicom "beskrajno vas volim", a Siniši Malom poručio da očisti "nesređene kanale" u tom naselju. Prethodno je na bio i na skupu SNS Voždovac gde je, kako je objavljeno, bilo nekoliko hiljada ljudi. Građani na društvenim mrežama su primetili da su gradske linije izgleda zbog organizovanog prevoza mitingaša, bile desetkovane.





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online