Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.01.2018.
18:50
Vestionline, Tanjug A

Vučić poručio privrednicima Japana: Teško ćete naći uslove kao ovde

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas japanskim privrednicima da nigde neće naći tako dobre uslove za investiranje kao u Srbiji, kao i da država može da pomogne raznim subvencijama.

Tanjug
Srbija i Japan mogu u kratkom roku višestruko da uvećaju trgovinsku razmenu, veruje predsednik Srbije

Vučić je, na sastanku delegacija Srbije i Japana sa privrednicima dve zemlje, naveo i da japanske firme koje budu poslovale u Srbiji time mogu da da obezbede "najšire domete" u spoljnoj trgovini, uz podsećanje da Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini sa kompletnim regionom, EU, Turskom, Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom, ali i drugim zemljama Evroazijske unije.

- Možda će vam se, poštovani prijatelji iz Japana, učiniti nepristojnim ono što ću reći, ali ja zaista mislim da japanske kompanije ne mogu da pronađu bolje mesto za ostvarenje svojih profita i poslovnih interesa i za ostvarenje dobrih rezultata u ekonomiji, od Srbije - rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da Srbija i Japan mogu u kratkom roku višestruko da uvećaju trgovinsku razmenu.

On je, takođe, rekao da su samo u prethodnih nekoliko meseci postignuti dogovori sa japanskim kompanijama, kao što je Micubiši, koji je pobedio na tenderu za jedan projekat u TENT-u u Obrenovcu, pomenuo je i japansko-francuski konzorcijum Itoću koji je pobedio na konkursu za deponiju u Vinči, te podsetio da je nedavno otvorena fabrika Jazaki u Šapcu.

Predsednik Srbije je naglasio da će japanski partneri teško moći da nađu bolje mesto od Srbije u Evropi i kada je reč o radnoj snazi, koja je kod nas veoma kvalitetna, vredna i obrazovana.

- Kao država imamo značajne mogućnosti da raznovrsnim subvenicjma pomognemo vaša ulaganja i zato vam kažem da napravite tu računicu i molim vas da se odlučite za ulaganja i vaše veće prisustvo u Srbiji - podvukao je Vučić.

On je još jednom zahvalio japanskom premijeru Šinzo Abeu što je došao u posetu Srbiji i dodao da želi da ohrabri privrednike na veću saradnju sa Japanom.

- Mi želimo i uveren sam da je to vizija premijera Abea da mi, u Srbiji, budemo deo "Abenomiksa" kako se to popularno širom sveta kaže. U Srbiji ćete imati lojalnog, korektnog i iskrenog partnera - poručio je Vučić.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 16 japanskih, globalnih kompanija i 16 srpskih kompanija, kao i delegacije dve zemlje. U srpskoj delegaciji su bili premijerka.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online