Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.07.2010.
12:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Svima smetaju samo moje fotelje

Istina, mi smo podneli amandmane na izmenu Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koji bi političarima omogućili da imaju više funkcija, ali ih nismo napisali, rekao je lider Jedinstvene Srbije i poslanik te stranke u Skupštini Dragan Marković Palma. Na pitanje ko ih je pisao, gradonačelnik Jagodine je odgovorio - jedna od partija iz vladajuće većine. Sporne amandmane Marković je povukao iz procedure jer je to od njega zahtevala osoba čiji identitet takođe nije hteo da otkrije novinarima.



Zašto ste toliko tajanstveni?


- Sve što sam imao da kažem, rekao sam. Amandmane nismo pisali mi, u celoj priči mi smo žrtve. Priču o tome smo tada završili.


Rekli ste da ne možete da se setite ko vas je zvao telefonom, da li ste se u međuvremenu setili?


- Nisam.


Smetaju li vas podsećanja na to da imate duplu funkciju i da ste u sukobu interesa i da kršite zakon?


- Ne znam šta je svima, pa samo mene o tome pitaju. U Srbiji ima 1.900 funkcionera koji imaju duple funkcije, a uvek svima prvo ja padnem na pamet.

Ipak, to je suprotno Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije?


- Dobili smo odgovor iz Ministarstva pravde gde piše da se zabrana obavljanja dve funkcije odnosi samo na situaciju nastalu posle početka primene propisa, znači nakon 1. januara 2010. godine.


Da li su amandmani možda podneti po nalogu nekih političara iz vladajuće koalicije koji isto kao i vi, imaju više funkcija?


- Neću više da odgovaram na takva pitanja.


Tražii ste od predsednice parlamenta Slavice Đukić-Dejanović da po hitnom postupku stavi na dnevni red rezoluciju koja osuđuje zločine nad Srbima, šta se desilo?


- Videli smo se u Skupštini, rekla mi je da moram da se strpim i sačekam.
Jel' vas takav odgovor obeshrabrio?


- Nije, zato što Slavica nije kriva. Poslanički klubovi u parlamentu ne mogu da se usaglase, tako da ona ne može ništa dok ne dobije predlog deklaracije.
Ko je glavni kočničar vladajuća većina ili partije opozicija?


- Svako vuče na svoju stranu.


Predsednica Skupštine je kazala da će to biti u septembru?


- Nije problem, ako mora da se čeka, čekaćemo.


Zar nije neodgovorno da smo deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici usvojili brže od deklaracije koja osuđuje zločine nad Srbima?


- Neozbiljno i nemoralno, pre svega. Okrivljujemo sebe, a ne možemo da se dogovorimo kad su zločini nad našim narodom u pitanju.


Prošlo je dve godine od formiranje Vlade, kako vam se čine rezultati?


- Moglo je da bude i bolje, ali je dosta toga urađeno. Građani putuju bez viza, odmrznut je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a i Srbija mnogo bolje kotira u međunarodnim odnosima nego ranije.
 

Nisam odbio Dinkića

 

Kada je u jagodinski Zoološki vrt stigla žirafa, sa njom je došao i ministar ekonomije Mlađan Dinkić. Da li će se Jedinstvena Srbija priključiti njegovim Ujedinjenim regionima?


- Kad je politika u pitanju postoji pravilo "nikad ne reci nikad".


Jeste li sa Dinkićem razgovarali o tome?


- Nismo ovog puta.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online