Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.12.2017.
12:48
nedeljnik.rs, Vestionline A

"Pre će se svi oni dogovoriti međusobno, nego bilo ko sa mnom"

"Zašto niko od njih nije izašao da kaže da neće participirati u gradskoj vlasti ukoliko ne dobiju priliku da imaju gradonačelnika", to je rečenica koju je izgovorio samo Aleksandar Šapić.

A. Čukić
Predsednik Opštine Novi Beograd: Aleksandar Šapić

- I ja sam onda politički kalkulant, a svi drugi nisu? - pita on.

Kaže da sigurno neće prihvatiti saradnju sa onima čiji stavovi su suprotni njegovim, pre svega ljudskim, ali i programskim principima.

Ne odbijam razgovor

- Kao što isto tako neću da odbijem razgovor sa bilo kim zato što mi je nesimpatičan, nevaspitan ili arogantan, jer čak i takav je tu u ime naših sugrađana, za koje sam siguran da u ogromnom broju, bez obzira na to što su glasali za neku političku opciju, ne opravdavaju takvo ponašanje - rekao je u intervjuu za "Nedeljnik" Aleksandar Šapić, kandidat za gradonačelnika Beograda.

Imam svoju stranu

On je rekao da ne prihvata da bi on trebalo da odluči "na čijoj strani" će da završi.

- Imam svoju stranu, svoj put, za koji verujem da je najispravniji, i od njega odstupiti neću. A što se razgovora tiče, pa i u momentima najvećih ljudskih katastrofa, mislim na rat kao najveće zlo koje može da zahvati čovečanstvo, sukobljene nacije su sve vreme razgovarale i pokušavale da taj rat stane. I meni neko sada zamera što sam rekao da ću posle izbora sa svima razgovarati. Moja obaveza je da sa svima razgovaram, a sa kim ću se dogovoriti, to je potpuno druga priča - rekao je on.

Na pitanje da li to znači da ostavlja prostor za razgovore sa SNS, Šapić kaže:

Videćemo šta će biti

- Kao što sam rekao, to je moja obaveza prema ljudima koji su mi dali poverenje. Ako budem u gradskom parlamentu, znači da ću imati više od 40.000 glasova. Razgovaraću sa ljudima koji imaju isto toliko ili više glasova. A onda ćemo iz tog razgovara videti šta će da proizađe - navodi on.

Kaže i da je jedini rekao da neće participirati u gradskoj vlasti ako ne bude imao priliku da vodi Beograd. Niko drugi, navodi, to nije izgovorio.

Politički kalkulant?

- Zašto niko od njih nije izašao da kaže da neće participirati u gradskoj vlasti ukoliko ne dobiju priliku da imaju gradonačelnika? To je jedna rečenica, ali rečenica koju je izgovorio samo Aleksandar Šapić. I ja sam onda politički kalkulant, a svi drugi nisu. A mi smo se jedini kao organizacija odrekli svih privilegija koje nosi participacija u beogradskoj vlasti ukoliko ne dobijemo priliku da vodimo grad. Jedini smo mi sebe isključili iz postizborne, izuzetno unosne političke pijace, a i dalje se kao nama nešto zamera - ističe Šapić.

I kad već toliko insistirate kome sam bliži, kaže, veće su šanse, poznajući našu političku scenu, "da se svi oni međusobno pre dogovore nego da se neko od njih dogovori sa mnom".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online