Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.12.2017.
21:57
Vestionline, Tanjug A

Lokalni izbori: Glasanje u Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu

U Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu u nedelju, 24. decembra, biće održani lokalni izbori, a izborna tišina počinje u ponoć. Pravo glasa u svih pet opština ima 117.162 birača, koji će u nedelju moći da glasaju od sedam do 20 sati.

A. Čukić
Pravo glasa u svih pet opština ima 117.162 birača (Foto: Arhiva)

U Pećincima će 15.996 birača moći da iskoriste svoje biračko pravo na 30 biračkih mesta, a za ulazak u lokalni parlament nadmetaće se šest izbornih lista i to: izborna lista Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; LDP - Borisav Kostić; SRS - Dr Vojislav Šešelj; "Dostojanstveno, bez straha - Bata Marković-DS i LSV; Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma i izborna lista Za Pećince bez korupcije. 

Četiri izborne proglašene su u opštini Mionica i to Aleksandar Vučić - SNS, DS Mionica Milan Gavrilović Chićovan, Ivica Dačić - SPS - JS - Dragan Marković Palma - SRS - Dr Vojislav Šešelj i izborna lista Milan Krkobabić, PUPS. 

U Mionici će biti otvoreno 38 biračkih mesta, a pravo glasa u toj opštini ima 11.464 birača. 

I u Negotinu, čiji lokalni parlament ima ukupno 45 odbornika, za ulazak u lokalnu skupštinu takmičiće se četiri izborne liste, a u nedelju će biti otvorena 72 biračka mesta u toj opštini. 

Pravo glasa u Negotinu ima ukupno 39.431 birača, a na lokalnim izborima nadmetaće se izborne liste "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić", Demokratska stranka - prim Dr Momir Petkovic Moma; Ujedinjena seljačka stranka - Dragoslav Cvetković i izborna lista "Negotin bez korupcije" čiji je podnosilac istoimena grupa građana. 

Na lokalnim izborima u Preševu učestvuje osam izbornih lista, od kojih su sedam liste albanskih partija i grupa građana, dok se na jednoj listi okupilo šest srpskih političkih partija i to - SNS, SPS, Pokret socijalista, Jedinstvena Srbija, PUPS i SRS i to na listi koja se zove "Aleksandar Vučić - za Srbiju jedinstveno". 

U Preševu će u nedelju biti otvoreno 38 biračkih mesta na kojima će biračko pravo moći da iskoristi ukupno 38.751 birač. 

Na izborima u Preševu nadmetaće se izborne liste: Alternativa za promene; Demokratska partija Albanaca - Ragmi Mustafa; Demokratska unija Albanaca - Naser Aziri; Grupa građana Reforma za promene Demokratske partije Albanaca - Sami Saljihu; Partija za demokratsko delovanje - Adita Sinani; Demokratska unija doline - Skender Destani; Aleksandar Vučić - Za Srbiju jedinstveno i izborna lista Demokratska partija - Dželal Memeti. 

U Kostolcu će biti otvoreno 11 biračkih mesta na kojima će moći da glasa ukupno 11.520 birača. 

Na izborima u toj opštini takmičiće se pet izbornih lista: Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić; DS - Aleksandar Popov; Milan Krkobabić, PUPS - SRS, Dr Vojislav Šešelj; Grupa građana Iskorak - dr Zvonko Blagojević - Žarko Debeljački i izborna lista Srpski pokret Dveri. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online