Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.12.2017.
14:18
rs.n1info.com A

Turajlić: Đilas je već dva puta pobedio Vučića, on mu do danas to nije oprostio

Srbijanka Turajlić, profesorka Beogradskog univerziteta u penziji, izjavila je da veruje da je kandidatura Dragana Đilasa dobitna kombinacija za izbore u Beogradu. Ona je upozorila da je uništavanje obrazovanja najveća tragedija koja nam preti.

Pokret slobodnih građana
Saša Janković i Pokret slobodnih građana idu zajedno sa Draganom Đilasom na beogradske izbore

"Haos koji su napravili Vesić i Mali mora da se promeni"

Pokret slobodnih građana se odlučio da da podršku Đilasu tako što ga većina ljudi u pokretu ceni, pokazao je da ima mnogo više razumevanja za građane i socijalno stanje u gradu nego sadašnja vlast.

- Znam Đilasa iz najranijih dana, bio je prorektor u vreme najozbiljnijih protesta, i pokazao je veliku hrabrost da se licem u lice suprotstavi Slobodanu Miloševiću i to se mora ceniti. On je vrlo uspešan čovek, četiri godine je bio gradonačelnik, a onda je ponovo izabran ogromnom većinom da obavlja tu funkciju, i pobedio je dva puta Aleksandra Vučića, što mu on, mislim, ni danas nije oprostio, i onda je zapravo jednom ružnom koalicijom skinut sa tog položaja. Čini mi se da u ovome ima i neke koskmičke pravde", rekla je Turajlić za N1.

Đilas je pokazao je šta može da uradi, ali i da nije uradio za Beograd toliko, kaže ona, "ovaj haos i ovo strašno stanje koje su napravili Goran Vesić i Siniša Mali je dovoljno da se stvar promeni i mora da se promeni".

"Đilas i Rakić Vodinelić tim snova"

Ona je podsetila da je 2014. Đilas dobio više glasova nego Demokratska stranka na republičkim izborima, a to je bilo kada je Boris Tadić napustio stranku. "Vidite da je on te glasove dobio od građana a ne od DS. I ti građani koji su tek sad razumeli šta može biti kad imate lošeg gradonačelnika, plus birači DS-a, mislim da je to izvesno dobitna kombinacija", rekla je.

Navela da nema problem sa više listi i da je sigurna da bi Dragan Šutanovac i Đilas mogli da sarađuju u gradskoj skupštini. Kako je objasnila, ima problem samo sa onim grupama koje insistiraju na tome da idu same na izbore iako neće preći cenzus i direktno daju glasove Vučiću.

Turajlić je rekla i da bi Đilas i Vesna Rakić Vodinelić kao kombinacija u gradskoj skupštini bili "tim snova".

- Mislim da bi odlična kombinacija u gradu bili Đilas i Vesna Rakić Vodinelić, on kao menadžer, a Rakić Vodinelić kao vrsni pravnik, to bi bio tim snova. Ako bi ušli u skupštinu to bi bio drim tim - kazala je i dodala da će je čuditi oni koji Đilasa ne budu podržali.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online