Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.12.2017.
14:18
rs.n1info.com A

Turajlić: Đilas je već dva puta pobedio Vučića, on mu do danas to nije oprostio

Srbijanka Turajlić, profesorka Beogradskog univerziteta u penziji, izjavila je da veruje da je kandidatura Dragana Đilasa dobitna kombinacija za izbore u Beogradu. Ona je upozorila da je uništavanje obrazovanja najveća tragedija koja nam preti.

Pokret slobodnih građana
Saša Janković i Pokret slobodnih građana idu zajedno sa Draganom Đilasom na beogradske izbore

"Haos koji su napravili Vesić i Mali mora da se promeni"

Pokret slobodnih građana se odlučio da da podršku Đilasu tako što ga većina ljudi u pokretu ceni, pokazao je da ima mnogo više razumevanja za građane i socijalno stanje u gradu nego sadašnja vlast.

- Znam Đilasa iz najranijih dana, bio je prorektor u vreme najozbiljnijih protesta, i pokazao je veliku hrabrost da se licem u lice suprotstavi Slobodanu Miloševiću i to se mora ceniti. On je vrlo uspešan čovek, četiri godine je bio gradonačelnik, a onda je ponovo izabran ogromnom većinom da obavlja tu funkciju, i pobedio je dva puta Aleksandra Vučića, što mu on, mislim, ni danas nije oprostio, i onda je zapravo jednom ružnom koalicijom skinut sa tog položaja. Čini mi se da u ovome ima i neke koskmičke pravde", rekla je Turajlić za N1.

Đilas je pokazao je šta može da uradi, ali i da nije uradio za Beograd toliko, kaže ona, "ovaj haos i ovo strašno stanje koje su napravili Goran Vesić i Siniša Mali je dovoljno da se stvar promeni i mora da se promeni".

"Đilas i Rakić Vodinelić tim snova"

Ona je podsetila da je 2014. Đilas dobio više glasova nego Demokratska stranka na republičkim izborima, a to je bilo kada je Boris Tadić napustio stranku. "Vidite da je on te glasove dobio od građana a ne od DS. I ti građani koji su tek sad razumeli šta može biti kad imate lošeg gradonačelnika, plus birači DS-a, mislim da je to izvesno dobitna kombinacija", rekla je.

Navela da nema problem sa više listi i da je sigurna da bi Dragan Šutanovac i Đilas mogli da sarađuju u gradskoj skupštini. Kako je objasnila, ima problem samo sa onim grupama koje insistiraju na tome da idu same na izbore iako neće preći cenzus i direktno daju glasove Vučiću.

Turajlić je rekla i da bi Đilas i Vesna Rakić Vodinelić kao kombinacija u gradskoj skupštini bili "tim snova".

- Mislim da bi odlična kombinacija u gradu bili Đilas i Vesna Rakić Vodinelić, on kao menadžer, a Rakić Vodinelić kao vrsni pravnik, to bi bio tim snova. Ako bi ušli u skupštinu to bi bio drim tim - kazala je i dodala da će je čuditi oni koji Đilasa ne budu podržali.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online