Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.10.2017.
18:55
J. L. Petković - Vesti A

Mitrovicom tekao šampanjac

Srpska lista, ili naprednjaci na Kosovu, ubedljivo je odnela pobedu na lokalnim izborima koje organizuje Priština. Izlaznost u svih 10 opština sa srpskom većinom nije bila onolika kolika bi se očekivala od "na život i smrt" kampanje sa podelama na jednu "državnu listu" i 16 "izdajničkih". Najveća pak u Klokotu, jedinoj opštini gde Srpska lista nije odnela pobedu u prvom krugu.

Tanjug
Slavlje u Mitrovici: Ubedljiva pobeda SL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Srpskoj listi sa spikerfona mobilnog telefona šefa Kancelarije za KiM Marka Đurića, koji je u severnom delu Kosovske Mitrovice slavio pobedu.

Teror pred glasanje

Međunarodni posmatrači ističu da su izbori bili regularni. Međutim, mnogi sagovornici "Vesti" podsetili su u da su samom danu glasanja prethodile ucene, zapaljeni automobili, otpuštanje sa posla i zloupotreba medija. Neke od tih izjava je nemoguće dokazati.
- Ponosan sam na hrabre ljude sa kojima sam učestvovao u kampanji. I oni su pobednici jer su pored svih pretnji oni smeli stati mašineriji na crtu i pokazati svoje dostojanstvo - ističe Marko Jakšić.

- Naš narod na Kosovu i Metohiji još jednom pokazao da ume da se bori i za svoj opstanak, ali i za svoju zemlju Srbiju, da ume da se bori kada je najteže, kada je pritisnut i spolja i na sve druge moguće načine - rekao je Vučić.

U Mitrovici, gde je bila najmanja izlaznost, Srpska lista je osvojila 80 odsto glasova i slavilo se u trubače, šampanjac, vatromet i baklje.

- Biće drugog kruga, ali za četiri godine - poručio je Goran Rakić koji je pobedio na izborima za gradonačelnika. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić istakao je to pobeda za čitav srpski narod, Srbiju, jedinstvo i opstanak.

- Više nego ikada ćemo i kontrolisati i pomagati, da stvari ovde budu onakve kakve zaista treba da budu, da ova naša sloga preraste u našu snagu, zato da bismo ostali i da nam na KiM bude bolje - istakao je Đurić.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun istakao je da je pobedom Srpske liste još jednom potvrđeno jedinstvo srpskog naroda u južnoj pokrajini i dodao da je to važno jer je predstojeći period odlučujući u borbi za rešavanje statusa Kosmeta.

Čega se pametan stidi, Srpska lista slavi, ocenjuje za "Vesti" Marko Jakšić, kandidat za odbornika GI SDP.

- Severna Koreja je demokratija za ono što proživljavamo pod režimom Aleksandra Vučića. Srpska lista je slavila to što će do kraja sledeće godine Srbija priznati Kosovo potpisujući sporazum nalik na onaj između dve Nemačke - zaključuje Jakšić.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online