Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.10.2017.
17:16
J. L. Petković - Vesti A

Potpisana Deklaracija o odbrani KiM

Deklaraciju o odbrani KiM danas su u Kosovskoj Mitrovici potpisali predstavnici opozicije. Ispred zapaljenih prostorija Narodnog pokreta "Otadžbina" potpis na dokument su stavili dr Marko Jakšić, poslanik Boško Obradović ispred SP Dveri i Milan Stamatović ispred Zdrave Srbije. Dok se se Obradović obraćao medijima, prema njemu su, kako kaže, poletele kamenice i baklje.

Vesti
Predstavnici opozicije u Kosovskoj Mitrovici

- Dok smo držali konferenciju za medije na mestu spaljenih kancelarije, na zgarištu kraj mosta, u nekoliko navrata su poletele kamenice i baklje. Međutim, većih incidenata nije bilo - priča Boško Obradović za "Vesti".

Tekst Deklaracije sastavile su Dveri, a u njoj se, osim da je Kosovo "neotuđivi deo Srbije" navodi i da je "pod okupacijom", da bi trebalo prtekinuti "svaki vid komunikacije i pregovora sa predstavnicima prištinskih ilegalnih organa", da "poništiti sve pisane i usmene sporazume  postignute  iz Brisela" i "naložiti političkim organizacijama i pojedincima koji su uključeni u rad  ilegalnih  organa  u  Prištini da iz njih istupe i uskrate im podršku". 

Obradović kaže da su Deklaracijom želeli da postignu dve važne stvari. 

Sednica Odbora za KiM 

Dveri su prošle nedelje zatražili sednicu Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije na kojoj bi se razgovaralo o razlozima ulaska Srpke liste u vladu koju predvodi Ramuš Haradinaj. 
- Sutra ćemo kandiovati kandidovati i  Rezoluciju o KiM koju smo predali pre 15 dana, kao dopunsku tačku dnevnog reda Skupštine Srbije, a reakcije poslanika drugih političkih partija daće nam jasan uvid kakav je njihov stav - kaže Obradović. 

- Prvo, ovo je kontrapoziv vlastima na unutrašnji dijalog, jer želimo da se razgovara o tome kako da očuvamo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije. Druga stvar u koju konstatujemo jeste da su KiM pod okupacijom o čemu bi trebalo, bez odlaganja, obavestiti međunarodnu javnost i sa te pozicije dalje nastaviti razgovore sa međunarodnom zajednicom - ističe Obradović. 

Deklaraciju je potpisalo sedam poslanika Dveri i narodni poslanici Slaviša Ristić i Sanda Rašković Ivić. 

Prostorije Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Grigorij Stepanovič Ščerbin" u Kosovskoj Mitrovici, koje su koristili i Narodni pokret „Otadžbina" i narodni poslanik u Skupštini Srbije Slaviše Ristić, izgorele su početkom febrauara ove godine, a uzrok požara do danas zvanično nije ustanovljen. Član predsedništva Otadžbine Marko Jakšić za "Vesti" je rekao da je požar podmetnut i upro prstom u predsednika (tada premijera) Aleksandra Vučića. (link: http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/632323/Pozar-podmetnut-na-mig-iz-Beograda
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online