Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.10.2017.
15:58
Vestionline, Tanjug A

Vučić sa predsednikom Grčke: Zahvalnost Grčkoj na podršci, raste razmena i saradnja dve zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku sa predsednikom Grčke Prokopiosom Pavlopulosom izrazio zahvalnost grčkom predsedniku i grčkom narodu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije, kao i na velikoj podršci na evropskom putu.

Tanjug
Svečani doček gosta iz Grčke: Aleksandar Vučić (desno) i Prokopius Pavlopulos (levo)
Tanjug

Vučić je u uvodnom obraćanju na sastanku s Pavlopulosom i delegacijom Grčke u Palati Srbija podsetio da su zvaničnici Grčke bili s nama kada smo otvarali poglavlja na sastancima u Briselu i da su nam prvi čestitali, na čemu smo im, dodao je, veoma zahvalni.

Predsednik Srbije pomenuo je i da konstantno raste trgovinska razmena i saradnja dve zemlje.

Visoki savet za saradnju sledeći put u Beogradu

Vučić je danas zamolio je grškog predsednika Prokopiusa Pavlopulosa da naredni sastanak Visokog saveta za saradnju bude održan što pre, da bude u Beogradu i da se za taj skup pripremni dokument o strateškom povezivanju i partnerstvu Srbije i Grčke.

Na pres konferenciji nakon sastanka s Vučićem i grčki je predsednik izrazio očekivanje da će se to upravo tako dogoditi i to već početkom naredne godine, a Vucić je podsetio na 150 godina prijateljskih odnosa dve zemlje, te ponovo zahvalio Pavlopulosu na tome što njegova zemlja i on lično podržavaju teritorijalni integritet i i celovitost Srbije.

Podsetio je i da je Grčka uvek bila s nama u Briselu kad se razgovaralo o napretku Srbije i otvaranju novih poglavlja, te dodao da očekuje da će tako biti i ubuduće.

- Smatramo Grčku i narod i vas lično kao iskrene prijatelje građana Srbije i srpske države - poručio je Vučić, uveren da će poseta grčkog predsednika značajno doprineti razvoju daljih odnosa.

Svečani doček ispred Palate "Srbija"

Vučić je tokom pre podneva, uz gardu i svečano intoniranje himne ispred Palate "Srbija" dočekao svog grčkog kolegu.

Predsednik Grčke Prokopios Pavlopulos stigao je u dvodnevnu posetu Srbiji, a na aerodromu ga je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, preneo je RTS.

Nakon svečanog dočeka ispred Palate "Srbije", usledio je tet-a-tet razgovor dva predsednika, nakon čega su im se pridružile i delegacije dve zemlje.

Očekuje se da se zatim Vučić i Pavlopulos obrate medijima, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Pavlopulos će se potom sastati sa premijerkom Anom Brnabić.

Tokom dana grčkog predsednika primiće i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, a povodom njegove posete biće održana i posebna sednica parlamenta kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online