Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.09.2017.
15:22
Vestionline A

Poslanica DJB izbačena iz sale posle svađe s Majom Gojković

Poslanicu pokreta Dosta je bilo Branku Stamenković skupštinsko obezbeđenje je izvelo iz sale posle verbalnog "okršaja" sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

commons.wikimedia.org/Narodna partija
Maja Gojković

"Opomena. Opomena. Opomena"

Predsednica parlamenta je poslanici Branki Stamenković izrekla tri opomene pošto je Stamenković prišla stolu predsedavajuće pokušavajući da joj da do znanja da želi reč po Poslovniku, odnosno da ima prednost da govori.

"Po Poslovniku vam nisam dozvolila da priđete. Hoćete li biti ljubazni da se sklonite, da ne remetite rad", rekla joj je Maja Gojković, a Branka Stamenković je upitala: "Po kom osnovu".

"Po osnovu da ste dobili kaznu sada. Opomena. Opomena. Opomena. Imate tri opomene. Isključeni ste iz rada. Dobili ste opomenu, molim vas sklonite se, nemojte mi pretiti. Dobili ste opomene i ispunili uslov da više ne učestvujete u radu", rekla joj je Maja Gojković.

Ona je potom proglasila pauzu od dva minuta da bi, kako je navela, poslanica Branka Stamenković "shvatila da ne može više da učestvuje u radu parlamenta", a pošto je Stamenković i dalje stajala pored stola i govorila da želi reč po Poslovniku, zatražila je od poslanika da je "zaštite pošto je poslanica napada".

Branka Stamenković se potom udaljila od stola, a Maja Gojković se obratila obezbeđenju: "Njoj je oduzeta reč, nemate pravo da prisustvuje, nemojte izvoditi. Znam da ste vi glumica, nego govorim obezbeđenju".

Vlast vređa dostojanstvo Skupštine

Branka Stamenković je potom na konferenciji za novinare u Skupštini rekla da joj je pošto se udaljila od stola prišlo obezbeđenje i reklo da izađe iz sale, što je i učinila nakon što je spakovala svoje stvari.

Ona je kazala da je nedopustiv način na koji Maja Gojković vodi sednicu i da je nedopustivo što njoj i kolegama ne dozvoljava da govore, i da se nada da u sledećem sazivu parlamenta Maja Gojković neće više biti na toj poziciji.

Šef Dosta je bilo Saša Radulović rekao je da "nasilje" u Skupštini već dugo traje, kao i vređanje dostojanstva najvišeg zakonodavnog tela i da se uporno onemogućava diskusija o tačkama dnevnog reda, omalovažavanjem, lažima i vređanjem poslanika opozicije.

"Okršaj" se dogodio pošto je Radulović amandmanom tražio da se omoguće deci besplatni udžbenici u školama, a poslanici vladajuće većine su mu odgovarali tako što su ga optuživali za uništavanje firmi dok je bio stečajni upravnik nekoliko firmi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online