Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 10.07.2010.
08:43
Vestionline A

Građanima će krajem godine biti bolje

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je da kretanje kursa neće ugroziti pozitivne ekonomske pomake koje je Srbija postigla i da zato očekuje da će građani krajem godine osetiti prva poboljšanja standarda.

"Sve pokazuje da ćemo 2010. završiti pozitivno, da će cene i inflacija ostati u projektovanim okvirima. To su jaki argumenti da se krajem godine odmrznu plate i penzije, i oseti realni boljitak", rekao je Milosavljević u intervjuu za "Novosti".

Sve pokazuje da će se 2010. godina biti na kraju pozitivna: Slobodan Milosavljević


On je kazao da se ne slaže sa tvrdnjma pojedinih privrednika da se krizi ne nazire kraj i da Srbiju tek čeka najteži period, navodeći da "rast proizvodnje pokazuje da je nekim privrednicima krenulo nabolje, ali su očigledno u javnosti glasniji oni kojima je teže i koji imaju više problema".

Srpski brend, nezavisno u čijem je vlasništvu, ostaje srpski

 

Milosavljević je istakao da "srpski brendovi ostaju naši, bez obzira na vlasnika", jer je bitno da novi vlasnici ulažu u te proizvode, izvoze ih, upošljavaju ljude.
"Verujem da je cifra od oko 380 miliona evra, koliko je 'Atlantik grupa' platila za 'Drogu kolinsku', garancija da će i naši brendovi biti očuvani. 'Apatinska pivara' je promenila dva vlasnika, ali je 'jelen pivo' i dalje naše", rekao je Milosavljević.


"Nema dileme da se teško živi. Ako građani ne veruju Vladi i našim institucijama, neka pogledaju evropske podatke o kretanju cena u 37 zemalja Evrope. Srbija je među državama koje imaju najniže cene i jedna je od najpovoljnijih zemalja Evrope za život", rekao je Milosavljević.


On je kazao da najveći problem imamo sa cenama goriva i luksuzne odeće i obuće koje su iznad cena u EU, dok smo kod hrane, pića, komunalija među dve-tri najjeftinije zemlje u Evropi.


Ministar Milosavljević je ocenio da nije pravi trenutak za povećanje PDV jer bi se to prelilo na cene i oslabilo kupovnu moć i standard.


"Za to nije dobar ni politički momenat, jer su plate i penzije zamrznute. I treće, ako se to pitanje otvori, Vlada bi mogla da se polarizuje, a neke kolege to bi mogle da iskoriste kao osnov neke buduće političke kampanje", rekao je on.

On je kazao da ostaje pri predlogu da se dodatno oporezuju biznismeni koji u Srbiji posluju preko ofšor kompanija, jer "postoji velika nesrazmera između bogatstva uspešnih ljudi i poreza koje plaćaju državi".


"Nisu oni lično prezaduženi, nego kompanije koje su kupili u procesima privatizacije. Vidim da oni i dalje solidno žive, u velikim i moćnim vilama, da se takmiče u dužini i snazi brodova, automobila, aviona. Čestitam im na tome što su uspešni, ali obaveza države je i da na takvo bogatstvo naplati porez", rekao je Milosavljević.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online