Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.08.2017.
11:56
B. Đokić - Vesti A

Drama Srba na Batrovcima: Čekali 10 sati na plus 46

Dramatičan vikend je za nama na graničnim prelazima iz Srbije, gde su stotine dijasporaca bile blokirane i po desetak sati na ulasku u Hrvatsku ili Mađarsku. Neviđene gužve tokom vikenda do ivice su razvukli strpljenje vozača, od kojih su u najvećem broju građani Srbije, Turske ili Grčke, koji žive i rade u EU.

Kako za "Vesti" kaže Branislava Đokić-Kabaji, koja se sa suprugom iz posete Srbiji vraćala za Francusku, scene koje je u subotu doživela na prelazu Batrovci prema Hrvatskoj, prevazilaze sve što je mogla da zamisli, a na ulazak u Hrvatsku čekali su gotovo 10 sati.

Dok se sa suprugom vraćala iz rodnog Beograda za Francusku, kolona ih je ujutru zatekla oko pet kilometara od graničnog prelaza.

Bez skeniranja pasoša

Pasoška kontrola bila je brza i efikasna na oba granična prelaza, navodi Branislava Đokić-Kabaji
- Na srpskoj granici bilo je otvoreno sedam prelaza za automobile i jedan za kamione, pasoška kontrola bila je gotova za kamion. I na hrvatskoj granici radilo je osam prelaza i tamo su bili brzi, čak nam ni pasoše nisu skenirali - završava Branislava opisivanje dramatičnog prelaska srpsko-hrvatske granice.

- Vukla se kilometrima. Najviše je bilo automobila nemačkih, austrijskih, švajcarskih, italijanskih, francuskih, bugarskih i po neka srpskih registarskih oznaka, te pokoji zalutali Slovenac. Čekali smo duže od sedam sati da prođemo srpsku pasošku kontrolu i još preko dva i po sata hrvatsku, tako da nam je ukupno trebalo devet sati i 40 minuta da pređemo iz Srbije u Hrvatsku. Bila je užasna vrućina, termometar je u jednom trenutku nešto posle podneva pokazivao da je temperatura 46 stepeni. Ovo je sramota, nigde čovek u svetu nije mogao ovako nešto da doživi sem kod nas - kaže za "Vesti" naša sunarodnica iz dijaspore.

Branislava je najviše razočarana reagovanjem srpskih vlasti, iako je sama procedura na graničnom prelazu bila brza.

- Satima smo bili u kilometarskoj koloni na nesnosnoj vrućini, niko da priđe da pita da l' nekome nešto treba, vlast kao da je prestala da postoji. Vozači samo trube, sve je bilo na ivici incidenta i pucanja. Žedni, gladni ljudi, ko je mogao da zna da će to toliko trajati. Pojavili su se neki lokalni momci koji su iskoristili muku vozača, pa su počeli da prodaju vodu za evro, sok dva i po evra. Da zarade na našoj muci. Nigde toaleta, tek kad smo došli blizu granice putnici su mogli da idu u toalete, za čije se korišćenje plaćalo 120 dinara ili ti evro. Smeće svuda po i oko puta, razbacano kilometrima, policija stoji, niko ne reaguje - prepričava scene kao iz apokalipse naša sagovornica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online