Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.08.2017.
22:37
Vestionline, Tanjug A

Rokovi za most opet probijeni: Bićemo nemilosrdni

Izgradnja Žeželjevog mosta u Novom Sadu, preko kojeg će prelaziti međunarodni železnički saobraćaj, ponovo kasni. Most, u koji je Evropska unija uložila je 30 miliona evra, dodatnih četiri za pristupne saobraćajnice, a Grad Novi Sad još četiri miliona, nije poznato kada će biti gotov.

youtube.com/Feri K. - Aerodron
Rekonstrukcija Žeželjevog mosta u Novom Sadu

Kada će Novosađani dočekati Žeželjev most?  

Prethodna vlast, republička i pokrajinska, obećavala je novembar 2013, pa 14. i tako redom. Nova je obećala ponovo novembar, 2017. a resorna ministarka saopštila da su, konačno, sve probleme na ovom projektu otklonili. 

- Zato danas ja mogu slobodno da stojim ovako i da kažem – znate, u avgustu mesecu nadam se da ćemo peške moći da pređemo ovaj most - izjavila je tada ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Zorana Mihajlović. 

Avgust smo dočekali, ali ne i to da šetamo preko novog Žeželjevog mosta. Radove na njegovoj izgradnji možemo da posmatramo šetajući preko privremenog drumsko-železničkog mosta.

Privremeni most privremeno tu stoji od ‘99. Rok za njegovo uklanjanje uvek je povezivan sa rokom za izgradnju novog, Žeželjevog mosta.

Kako se menjala vlast, menjana su i obećanja o rokovima za završetak Žeželja. Najnovije dato je pre dva meseca. 

- I da ćemo železnički saobraćaj, naglašavam železnički saobraćaj, sasvim izvesno već preko Žeželjevog mosta imati krajem novembra meseca - rekao je predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović. 

I taj rok sada je neizvestan. U potpunoj funkciji, izjavio je nedavno Igor Mirović, most sigurno neće biti gotov pre proleća 2018. Građani ne veruju ni u taj rok. 

Niko ne veruje u rok za igradnju mosta

- Pa će na proleće biti do jeseni i tako. Ja kažem dve godine još - kaže jedan od građana. 

Da će biti ranije verovali su i u pokrajinskoj vladi, gde su, takođe, nezadovoljni zbog ponovnog kašnjenja. Za to je, kažu, odgovoran izvođač, španska kompanija Azvi. 

Premijerka priznaje da izgradnja puteva u Srbiji i dalje kasni, ali, kaže, mnogo manje. Zato Vlada kontroliše rad izvođača. 

- I, bićemo potpuno profesionalni, i rekla bih nekad i nemilosrdni prema kompanijama koje su angažovane da rade, a ne rade dovoljno dobro svoj posao - rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić. 

Premijerka podseća da Vlada troši novac na infrastrukturne projekte, a da taj novac mora što pre da donese rezultate.

Da se ne bi desilo da, umesto toga, dobiju gubitke, najavljuje hitne konsultacije sa resornom ministarkom i članovima Vlade.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online